Iako Rocket Lake nema računicu, Intel s tim daje dojam da su uvijek u samom vrhu, nemaju konkurencije, sveprisutni su, planovi su realizirani i tome slične priče koje dioničarima daju dodatno povjerenje, mada je zapravo sve oko njih u plamenu. Uopće ne bude čudno da odigraju dvije nove platforme unutar šest mjeseci, jer isto su napravili 2017. kad je AMD pokazal prvu Zen generaciju, pa je 7700K dobil promptnu zamjenu u pogledu 8700K, a nije prošlo ni devet mjeseci od Kaby Lake lansiranja.

Novi CEO se kune da je svojim očima vidio (izvještaj) da Intelovih 7nm napreduje jako dobro, opet je pričal o naprednoj gustoći tranzistora u usporedbi s TSMC-ovih 7nm i općenito ponavljal ono kaj slušamo već godinama.
Na upit kad stižu prvi Intel 7nm proizvodi (mada ni 10nm nije složeno kak spada, niti bude kak se čini), ako je sve super i nema kašnjenja - e stižu najranije 2023., a TSMC je onda već na 3nm, a bome i Samsung je na svojih EUV 3nm u to vrijeme, ali nema veze, jer Intel je bolji - samo čekajte. Pričal sam već o tome ne znam ni sam koliko puta, ako imaju nešto stvarno dobro onda se to i pokaže kak spada po uzoru na prošle IDF-ove na kojima je novi CEO standardno sudjeloval i demonstriral nove proizvode u raznim fazama proizvodnje, ali kak god bilo, uvijek su imali funkcionalne primjerke i to par godina prije dolaska na tržište. Sad samo jako puno pričaju i obećavaju uz naglašavanje rekordnih zarada.