View Single Post
Staro 23.01.2021., 14:07   #8
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor chief_wolfinjo Pregled postova
naime imam jedan tablet koji sam očistio sa vlažnom maramicom, i odmah nakon sa suhom krpom obrisao. ali iz nekoga razloga gumeni dio na tabletu je postao ljepljiv na dodir...
Jako nezahvalno, nepredvljidljivo rezultatom davati jedinstveni recept.

Bas zato je Logi maknuo gumeno oblacenje svih trackballa, a pretpostavljam i nekih miseva. To je boljka koja najduze datumski muci foto aparate, no, najcesce medicina je jednostavno skidanje i stavljanje novih gumenih gripova.

Kiselina, masnoca iz koze, labilnost same konkretne gume nakon ciscenja ili ne odrzavanja. Koliko je abrazivno vec naceta, koliko ces adekvatnim ciscenjem, jos dodatno skinuti aditivni sloj koji cini mekocu. Imas "foto" proizvoda koji rade "plastifikaciju" te povrsine, pa jednostavno pokriju slojem, ali ono sto sam vidio, to vise nije jednako originalnom dodiru, no, barem se ne masti i ne lijepi kad diras. No moze okolne materijale ili tisak uciniti labilnima na skidanje, ukratko, nije potpuna sreca.

Imas na stotine videa i solucija ali nema koncenzusa koji je najbolji. Kod jako masnih guma, prvo sto radim je uciniti je manje masnom, pa uzmem cetkicu za zube, neku potrosenu, koja se rascvjetala, u plasticnu casu nasipam prokuhanu vodu i lagano prodjem. Vazno je nakon takvog temp prolaska, ostaviti (uvijek) da se susi na zraku, nikad ne pokusavaj susiti fenom ili mehanicki. Naravno, uz moderaciju, prvo ustanovis na malome dijelu kako se ponasa nakon bilo koje metode.

Kako je zelja skinuti masnocu s gume, alkohol moze nakon ciscenja jos vise hidratizirati masnoscu. Skidac za nokte bez acetona, naglasak bez acetona, imas ih u DM-u i po ducanima, pa lagano bez velike abrazije pokusati.

Ali nema finalnog odgovora, posebno na nevidjeni primjer tvoje gume.

...

>>>> PCE kante 2012 <<

>>>>>>>>> PCE & ostalo <<<<<

>>>>>>> Što sam Slušao? <<<<<<

>>>>> Gimnastika za Okulare & LCD Addendum<<<<

>>>>> P o s t ... M j e s e c a <<<<

Zadnje izmijenjeno od: Visage. 23.01.2021. u 14:20.
Visage je offline   Reply With Quote