View Single Post
Staro 22.01.2021., 20:23   #9509
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor clam Pregled postova
Kak nije sniženje? S7 Edge sam uzeo za 6099kn i dobio na poklon onaj bedasti VR za mobitel. Sad sam uzeo S21 za 6499kn i dobio slušalice vrijedne 1000kn uz to. Znači prošlo je skoro pet godina, pa samo zbog inflacije bi se trebale očekivati veće cijene. Prema omjeru uloženog i dobivenog meni je sniženje ili u najmanju ruku ista cijena kao 2016.

A ovo sa ekranom i rezolucijama, tri godine nisam ni znao da S7 ima WQHD, uključim to i ne vidim apsolutno nikakve, ali baš nikakve razlike. Znači meni najmanje bitna stavka na mobitelu valjda, možda je tebi to ogroman downgrade ali sam siguran da većini korisnika to nije - dapače, da ti podaci nisu javni, sumnjam da bi velika većina uopće skužila da je ekran FHD a ne QHD.

Ove ostale stvari koje si spomenuo ovise od korisnika do korisnika pa nema smisla previše komentirati jer nekome je bitna SD kartica a nekome nije. Da, maknuli su neke stvari ali zaboravljaš da danas imamo daleko bolji procesor, bržu memoriju, storage, bolju kameru itd. Ali micanje punjača im ne mogu oprostiti nikada, al jebiga kad je izbor mobitela trenutno užasan i opet Samsungu na kraju dajem novce... Lagani mobitel manjih dimenzija sa ravnim ekranom i 120Hz je postalo teško naći u današnje vrijeme, npr. moj nekad najdraži Xiaomi svakim danom izbacuje sve veće i teže "cigle".
Prije svega ja sam se referirao na pretproslu (s10) i proslu (s20) liniju modela, jer se to "snizenje" cijene odnosi upravo na istu. Nitko nije ni spomenuo s7... Btw, imao sam ga i ja (obicni s7), platio ga cca 5500kn ako se dobro sjecam. Poslije toga uzeo s10 nedugo nakon predstavljanja, kostao je 6800kn, dobio wireless slusalice uz njega vrijedne 1200kn (tada), punjac, standardne AKG slusalice, usb A na usb C adapter itd... Medjuostalim i micro-sd utor, 3.5mm jack, gorilla glass na straznjoj strani umjesto plastike... "Danas" ti kupis s21 za 300kn manje i mislis da si prosao jeftinije? Yea rajt... Anyway, to sto imamo bolji procesor, memoriju, kamere i sl. je nista drugo nego prirodni napredak stvari, ali to nije nikakav razlog da se neke stvari izbace. Pogotovo ako se opravdavaju ekologijom itd. Smijeh... S druge strane, moj iduci mobitel ce opet vjerojatno biti Samsungov, nije mi to pretjerano drago ali ima nekoliko razloga - jedan od najvecih je software. Jednostavno ne volim ni Miui, ni Emui, ni goli android i sl. Jedino mi Oxygen i RealmeUI jos donekle pasu, ali time bi napravio kompromis na drugim stvarima...

Sto se tice rezolucije, nemam nikakv problem sa FHD+ rezom (a imam odlican vid), radije bi pristao na FHD+ i visoki refresh rate nego WQHD i 60Hz, ako moze kombinacija max reze i rr-a kao kod S21 Ultra - odlicno.

Kao sto sam kazes, nekom treba sd kartica, nekom je dovoljno 16Gb interne. Poanta je da smo dosad imali na izbor - sad vise ni to. Xiaomi npr. za razliku od Zamzunga daje i punjac u kutiji na izbor kupcima i to za istu cijenu, sto je vise nego posteno... Inace, trend je takav da svi mobiteli postaju cigle, u buduce ce IMO samo Samsung i Apple radit manje "flagshipe"...