U principu se slazem s Drugom oko pitanja modela i panela. Nije dzabe 15H (bio) na glasu. Takodjer, P seriju, nakon sto sam na poslu prosao njihove TN (da da!) i IPS modele te izricito trazio U seriju, vise ne smatram iole ozbiljnim monitorom za rad. S seriju nisam nikad imao.
Panel lottery je realna stvar otkad je Dell poceo sarati sa samsung panelima, zato monitore kupujem na daljinu uz 14 dana prava na povrat. Kad mi je dosao, prvo sok i nevjerica u usporedbi s mojim starim U2311H.
Slika govori sve (usporedba s U2311H):
https://imgur.com/a/Z0246pG
Ali u radu je potpuno druga prica i to govorim u direktnon usporedbi s U2311H, U2312HM i U2412M. Jedino mu ovaj zadnji navedeni moze prici blizu zbog omjera stranica i dosta dobre ostrine usprkos nizoj rezi. Ovo je samo moje misljenje.
Poanta je da nista od tih mana meni ne smeta u radu. I to uz sve one zahtjeve i uvjete koje sam ocekivao od njega prije kupovine. Boje, ostrina, sve je na svom mjestu. Filmovi i igre u mraku, nema problema. Bitno da ti bleeding ne smeta, a glow ne mozes izbjeci.
USB portovi ne moraju biti minus, ovisi o tvojim navikama. Meni su 3 porta na monitoru popunjena, a 4. se koristi po potrebi

Kad ti je komp pod nogama, usb-ova na monitoru nikad dosta. Znam, nista sto jedan usb hub ne bi rijesio.