Čisto jedan primjer gdje skuplji ruter nije nužno i bolji

Svrbilo me da probam.
Godinu dana sam na B715 (DNA) sa zečjim ušima pa mi je on benchmark. Lokacija je dosta nepovoljna, nema optičke vidljivosti. 3CA jedini dostupan. Prosjek brzine 30-60 Mbps DL i 15-25 Mbps UL.
B535 (Tmobile) nije napravio nikakvu razliku, očekivano. Njega imam na drugoj lokaciji gdje su puno povoljniji uvjeti.
Danas mi stigao B818 (DNA) pa rekoh da probam - i apsolutno nikakav boost

Po pitanju parametara signala, dosta je slično kao na B715 s antenicama. Bitno da nema padova. Budem ga testirao tjedan dana u svakodnevnom radu pa odlučiti.
Ali sam ga upregnuo na drugoj lokaciji gdje gledam u antenu i imam 4CA. Oko 100 Mbps veći DL naspram B715:
https://i.imgur.com/TafYAYc.jpg
Citiraj:
Autor Nikox
Bonbon ima 1Tb za 120kn promo 24mj na pretplatu
|
Sreća da mi je Gigaboxu istekao ugovor, sad kad navali ekipa na ovo jao si ga nama

To još uvijek nešto neslužbeno, jer ne nalazim nikakav info (na službenim kanalima)?
Citiraj:
Autor Pegula.00
Nekada imam dojam da se nalazim na nekakvoj granici između dva odašiljača i onda nekada prevlada ovaj opterećeniji nekad rasterećeniji... Jel to moguće?
|
Ovo je potpuno moguće i najvjerojatnije točno. Ne znam postoje li neki alati za Alcatel i lakše praćenje na koji cell si zakačen... Netko će već znati.
Meni se ista stvar događa doma, ali mi razlika nije tako drastična. Nažalost, mislim da ne možeš tek tako "zaključati" i reći ruteru "koristi samo taj toranj".