Citiraj:
Autor Sn4k3
Tocno to. Kao opravdanje spominju neko snizenje cijene od 200$, ali ja ne vidim da je kod nas ikakva razlika a kamoli 200$. To ocito vrijedi za Ameriku... S21 je 6500kn koliko vidim u webshopovima, malo manje nego sto je mene dosao S10 koji ipak ima qhd rezu, 3.5mm utor, micro-sd utor, staklo odzada i naravno punjac u kutiji  . S21+ je pak skuplji cca 50e nego sto je S10+ bio... Od svega toga najvise mi smeta izbacivanje micro-sd utora koji sam po sebi ne kosta apsolutno nista niti stedi prostora unutar mobitela, izostanak punjaca necu ni spominjati. Usrana Apple-ova politika koju su ovi objerucke prihvatili nakon sto su se prvi rugali Appleu...
|
Kak nije sniženje? S7 Edge sam uzeo za 6099kn i dobio na poklon onaj bedasti VR za mobitel. Sad sam uzeo S21 za 6499kn i dobio slušalice vrijedne 1000kn uz to. Znači prošlo je skoro pet godina, pa samo zbog inflacije bi se trebale očekivati veće cijene. Prema omjeru uloženog i dobivenog meni je sniženje ili u najmanju ruku ista cijena kao 2016.
A ovo sa ekranom i rezolucijama, tri godine nisam ni znao da S7 ima WQHD, uključim to i ne vidim apsolutno nikakve, ali baš nikakve razlike. Znači meni najmanje bitna stavka na mobitelu valjda, možda je tebi to ogroman downgrade ali sam siguran da većini korisnika to nije - dapače, da ti podaci nisu javni, sumnjam da bi velika većina uopće skužila da je ekran FHD a ne QHD.
Ove ostale stvari koje si spomenuo ovise od korisnika do korisnika pa nema smisla previše komentirati jer nekome je bitna SD kartica a nekome nije. Da, maknuli su neke stvari ali zaboravljaš da danas imamo daleko bolji procesor, bržu memoriju, storage, bolju kameru itd. Ali micanje punjača im ne mogu oprostiti nikada, al jebiga kad je izbor mobitela trenutno užasan i opet Samsungu na kraju dajem novce... Lagani mobitel manjih dimenzija sa ravnim ekranom i 120Hz je postalo teško naći u današnje vrijeme, npr. moj nekad najdraži Xiaomi svakim danom izbacuje sve veće i teže "cigle".