Citiraj:
Autor Bubba
I jos cu te jednom pitati, ponavljajuci se ne znam koji puta - koje to podatke, i kako ti je time bila nanesena bilo kakva steta. Hvala.
Ne moras mi davati linkove, slobodno podijeli svoje iskustvo.
|
Ne želiš link na službeni privacy policy u kojem piše šta sve skupljaju, nego? Da ja pišem?
Da li mi je trenutno ikakva šteta nanesena? Ne znam.
Hoće li mi ikada biti? Moguće, ali malo vjerojatno.
Da li je netko iskoristio moju metadatu da bi egzaktnije mogao plasirati oglase i sl.? Sigurno.
Da li mi je svejedno znajući da postoji opcija B koja to ne radi? Nije.
Tako da nabijem lagano Šećerka i njegovo prikupljanje podataka koje nikome ne šteti, a ja odoh na Signal.
Tebi to očito ne smeta, i sve 5.
Bogu hvala oni i računaju da većini ljudi to neće smetati, tako da vas mogu nastaviti eksploatirati. Zapravo, godinama se i radilo na srozavanju kriterija i dostojanstva, tako da vam se lakše mogu progurati ovakve stvari.
Citiraj:
Autor Bubba
Svima je uvijek sve iskljucivo radi novca.
|
Netočno. Zvučiš ko jedan moj stari, debeli, iskompleksirani i isfrustrirani prijatelj koji utjehu za svoju mizeriju pronalazi u negiranju postojanja ičeg lijepog u životu te prikazivanja takvog stanja kao defaultnog.
Sve mu je crno, sve je zbog novca, svak svakog mrzi, svak svakog jedva čeka prevariti... ironično da je nekoć bio normalan, no na kraju ga je takvo razmišljanje i konzumiralo te pretvorilo u modernog živućeg leša koji je završio u braku bez ljubavi, diveći se krivim idolima, ganjajući novac kojeg je imao sve manje, radeći poslove koje je mrzio, da bi se na kraju usrećio stvarima koje ga ni ne vesele.
Jednom kad upadneš u to stanje, teško je izići. Žalosno je to sve skupa zapravo. Nadam se da nisi približno sličan njemu, samo sam te morao upozorit kako mi zvučiš
Citiraj:
Autor Bubba
Ilonka salje toliko telemetrije sa svojih Tesla da je Fejsbuk prema njemu Fort Knox privatnosti. Ta ista Ilonka prdne na Pticici, poronda dionice Tesle koje se magicno pokupuju prije nego sto mozes izreci "zlocesti Jewberg krade moje podatke" i onda ih podigne tri dana kasnije novom mudrolijom.
Da, BTW, ponovno ta ista Ilonka, dusa od covjeka, gdje se sljakeri koji ljepe Tesle Drvofiksom raspadaju od posla i iz nekog razloga nisu multimiljarderi. Go figure...
|
Šta ima veze da šalje telemetriju sa svojih Tesli? Koje točno podatke šalje i kako je to ikome nanijelo štetu?

Ne, nemoj odgovarat.
Elon je u ovom slučaju napravio dobru stvar (IMHO, jel) preporučivši ljudima app gdje će imat malo više privatnosti i digniteta, za kojeg nisu ni svjesni da im se malo po malo oduzima. Ili ih nije briga, šta je još tragičnije. Taj "predaja" mentalitet.
Citiraj:
Autor zalman1

Ovo je zapravo vrlo točno, a proglašavat Muska privacy warriorom je dokaz koliko su ljudi neupućeni u ovu tematiku.
|
Musk je u ovom slučaju privacy warrior, jer nagovara ljude da pređu sa platforme koja skuplja i prodaje njihove podatke, na platformu koja to ne radi, a funkcionalno je
ista. Dobro znaš da je to istina, nego uživaš potpirivati vatru i prakticirati rektalni alpinizam duboko unutar Bubbe, jer ti trenutno odgovara bandwagoning s njim.
Ne znam dal Bubba uživa u tome, al' ono...
Citiraj:
Autor zalman1
Nemoj to pitati, odgovor (suvisli, a ne floskulu) nećeš dobiti i običan si trol i provokator.
|
Ovakvim neproduktivnim, neinteligentnim i nadasve beskorisnim odgovorom, ovde ispadaš jedino ti troll i provokator...