View Single Post
Staro 21.01.2021., 00:14   #219
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
Iskrene isprike
Mozes se ti ispricati, ali moje srce zauvijek je povrijedjeno...

Citiraj:
Da sad je 5000 eura,cisto za usporedbu, slikovni primjer kao moji drugi postovi, DNA sekvenciranje je prije 20.god kostalo 2 milijarde$ sad kosta 300$
Mozda je kasno, ali ne kuzim kakve veze ima jedno s drugim...

Citiraj:
Da bas zato sam i zabrinut, vidio sam duplo vise plaintext i base64 passworda nego saltova i hasheva, "anonimiziranih" podataka iz kojih izvucem apsolutno sve. Tocno znam kako se drugovi Indijci brinu o sigurnosti podataka, o kartici CSVu i expiriy u log fileu, zaboravljenoj autentikaciji na apiju i slicno. Hail PSD2...
OK, ovo su samo lose programerske prakse, pa ponovno ne vidim kako smo s teme privatnosti dosli na ovu.

Citiraj:
Nije tin foil, znam da mi se poruke ne cita osim sa sudskim nalogom
Pa no, sto nas onda zajebavas a dobri smo si?

Citiraj:
Na dio o zaradi, zasto onda ti servisi ne daju opciju, kao sto neke aplikacije daju, Oces koristit free verziju i "platit" koristenje svojim osobnim podatcima/reklamama, ili ces platit xx mjesečno i nećemo prikupljati podatke?
Zato sto ce se 7/5 korisnika radje jebati u dupe nego platiti nesto za sto oni smatraju da im pripada zacecem. Super simple stuff.

Citiraj:
Na stranu da Cambridge analitika je pokazala glavni problem dostupnosti podataka bilo kome. Zasto ne dobivamo redovne izvještaje kome su prodani nasi osobni podatci, pa da barem bude transparentno, pa da bar znam koji mjesec mi je HDZ il SDP platio koristenje instača, da i od njih imam nešto.
Sve ove price imaju problem u tome sto im je ishodiste premise potpuno pervertirano.

Tvoji "osobni podatci" objavljeni su OD TEBE na necijoj PRIVATNOJ PRCIJI. Mozete li si to, ljudi dragi, utuviti u glavu? Problem privatnosti polazi od cinjenice, kako je sizofreno zakljucio netko u onom postu na vrhu stranice, da bi ti vrlo rado volio objelodaniti svojim "prijateljima" na Fejsu kako volis da te djevojka mlati listovima kelerabe po golom dupetu dok gledate apšisale VHS snimke Izdanaka iz opaljenog grma, ali ti je grozomorna pomisao da hash te informacije, bez tvog imena i prezimena, dospije u ruke BSDM sex shopa koji bas tebe zeli targetirati kao svojeg sudjenog kupca.

Citiraj:
Neupitno i sasvim ok da se usluge plate, ali malo transparentnosti i resprekta prema korisnicima i onima koji donose precious moneyz...
Vec gledam Marka kako tare suze Franklinima nad teskom sudbom tvojeg hasha.

Citiraj:
Disclaimer, ja jos ne smatram da je situacija toliko gadna, ali sam siguran da ide u losem smjeru i potrebno je malo revolta prema korporacijama da se trgnu malo jer treba postaviti granice.
9/10 Gaussa Facebook korisnika dokazuje da je svijetu potreban ozbiljan reset. Ali to je vec filozofska tematika.

Citiraj:
Bubbu ne smatram trolom. Dapace koliko god se "trudio" biti uvijek ima argumentiranu i konstruktivno raspravu, netipicnu za trolove, sa zdravom dozom sarkama
Gade. Ovo je vec udaranje ispod pojasa, raznjezit ces me - ali neces razbojnice!

Citiraj:
Autor zalman1 Pregled postova
Toliko tragova ostavljamo svaki dan koristeći modernu tehnologiju da stvarno nema smisla pričati o bilo čemu vezano za anonimnost i privatnost.
Upravo tako. Realno, ne moras, ali za zadrzati adekvatnu dozu komfora, daleko te manje kosta "gubljenje privatnosti" nego trosak i neminovni gubitak komfora.

Citiraj:
Lijepo ti je ranije objašnjeno da možeš imati probleme sa bivšom curom koja će kupiti "negdje" tvoje "neke" privatne podatke i "nešto" napraviti.
Ah, klasicna "jedan covjek i jedna zena" prica, da, da...

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline