View Single Post
Staro 20.01.2021., 22:24   #217
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Prije svega, ja sam jedan od najistaknutijih forumskih trolova, i unatoc postovanju kolege zalmana, ljubazno molim da mi se ne otima primat.
Iskrene isprike
Citiraj:
No, vezano za temu, ti si, bojim se, ozbiljno zabrijao, i zivis u nekom svom paranoicnom svijetu. Da ti skratim, ako ti netko zeli napakostiti, a ima 5.000 €, nece si pomoci tako da kupit tvoje "privatne podatke" (sto god to znacilo), nego ce uloziti 500 € da te decki iz kvarta pretvore u ateista, a za ostalih 4.500 € ce kupiti kutiju Fuente&Fuente Opus X i finu cugu po zelji te iznajmiti neku targu da moze gledati dok to rade.
Da sad je 5000 eura,cisto za usporedbu, slikovni primjer kao moji drugi postovi, DNA sekvenciranje je prije 20.god kostalo 2 milijarde$ sad kosta 300$

Citiraj:
Cudi me da ti pise da se bavis softverom na neki nacin (ili je to samo dobro plasirana varka malog Marka) a ne razumijes zaista bjelodane osnove - stvari o kojima ti pricas se ne kupuju zbog pakosti, nego da bi 5.000 € pretvorio u 50.000 €. YMMV.
Da bas zato sam i zabrinut, vidio sam duplo vise plaintext i base64 passworda nego saltova i hasheva, "anonimiziranih" podataka iz kojih izvucem apsolutno sve. Tocno znam kako se drugovi Indijci brinu o sigurnosti podataka, o kartici CSVu i expiriy u log fileu, zaboravljenoj autentikaciji na apiju i slicno. Hail PSD2...

Citiraj:
Prije svega, sve ono sto vas ravnozemljaske tinfoil privacy warriore muci je cinjenica da bi koristili Vocap za djabe, ali ste jako ljuti jer "vase poruke netko cita". I to bas *tvoje*. A kada bi trebao platiti dolar za mjesecno koristenje Vocapa, stiso bi se jace nego hamburger u dostavi. Siguran sam da Jewbergu na milijardu korisnika tih 12 milijardi novaca godisnje ne bi uopce smrdilo ili bi ga bolio obrezani penis da se bavi preprodajom hasheva.

Jer psihoza u koju vjerujete, a to ti je maestralno poentirao zalman, je da vi imate *pravo* koristiti stvari, ali nemate nikakve obaveze. A kad se ukine monetarna obaveza, onda dolazimo do toga da imatelj platforme koju koristis za djabe ne predstavlja esenciju altruizma, nego zeli od tebe zaradjivat novac, posredno. I onda fino upakuje bazu, ti se dopkas o restoranima, a ako nemas adblock, serviraju ti se reklame s restoranima. Uopce ne vidim sto je tu intrinzicno lose.
Nije tin foil, znam da mi se poruke ne cita osim sa sudskim nalogom, reklame mi uopće nisu problem, dapace zelim targetirane reklame al da budu cak malo pametnije . Problem je kvalitetno upravljanje i dostupnost osobnih podataka koja je na niskoj razini. U EU smo mrvu zaštićeniji zbog GDPR-a ali i dalje puno toga nije na razini.

Na dio o zaradi, zasto onda ti servisi ne daju opciju, kao sto neke aplikacije daju, Oces koristit free verziju i "platit" koristenje svojim osobnim podatcima/reklamama, ili ces platit xx mjesečno i nećemo prikupljati podatke? Cambridge analitika je pokazala glavni problem dostupnosti podataka bilo kome. Zasto ne dobivamo redovne izvještaje kome su prodani nasi osobni podatci, pa da barem bude transparentno, pa da bar znam koji mjesec mi je HDZ il SDP platio koristenje instača, da i od njih imam nešto.

Citiraj:
Drugim rijecima, od kada je svijeta i vijeka, ne moze se biti jeben i posten. Zaista mislis da kada miljardu ljudi bude zajahalo [aplikacijaPoZelji], da ce oni koji placaju infrastrukturu i development za istu, u maniri Alije Sirotanovica reci - dajte mi jos vise usera, ja sam tu da vas suznje. Iste one suznje, pacenike za privatnosti, koji na Fejsovima objavljuju vise intime nego djevojke na Onlyfansu.
Neupitno i sasvim ok da se usluge plate, ali malo transparentnosti i resprekta prema korisnicima i onima koji donose precious moneyz...

Disclaimer, ja jos ne smatram da je situacija toliko gadna, ali sam siguran da ide u losem smjeru i potrebno je malo revolta prema korporacijama da se trgnu malo jer treba postaviti granice.

EDIT: samo jos dodatni disclaimer:Bubbu ne smatram trolom. Dapace koliko god se "trudio" biti uvijek ima argumentiranu i konstruktivno raspravu, netipicnu za trolove, sa zdravom dozom sarkama

I službeno odustajem od teme, dosadilo mi je Samo sam na slikovit nacin htio prikazati u kojem smjeru sve ide, ali se moje rijeci shvacaju malo predoslovno...

Zadnje izmijenjeno od: OuttaControl. 20.01.2021. u 23:10.
OuttaControl je online