Citiraj:
Autor Pupo
Baš.
Imate po Zaprešiću, Gorici, Sesvetama, Dugom selu stanova (i kuća) super jeftinih za najam. Neznam u čemu je problem.
Sjetih se poznanice jedne. Radi negdje na Savskoj, i traži stan u krugu 500m od posla. Da nije skup, da nije uređen prije 50 godina, da je zgrada ok zbog potresa, i naravno, mora biti pet frendly jer ima macu i da nije skup. Cmoonn.
|
Ista priča s mojim frendom koji kupuje. Mora biti 70+ kvadrata (par s malim djetetom), mora imati sve sadržaje (vrtić, dućan, škola, pošta, birtije i restorani...), mora biti blizu tramvaja i autobusa, da nije skup, da nije prestar, da nije prenov, da je jeftin i da je oko Jaruna.
Hitno se tražilo, a traži se već dvije godine
Curini starci iznajmljuju tek završenu novogradnju na Vrbanima, stan je napravljen po njihovim zahtjevima. Moderna, kvalitetna zgrada, moderno uređen stan, A+ EPC. Tko uđe, bit će prvi stanar tamo. Priče koje čujem što ljudi traže i kakva pitanja imaju, komedija. Ljudi očekuju palače za par stotina eura mjesečno, i još da dođe i s TV-om, internetom i svime u cijeni...najbolje i doručkom u krevet.
Ispada da je lakše naći stan u Londonu nego u Zagrebu. Prošli vikend smo išli u obilazak 5 stanova koje smo shortlistali i odabrali jedan na Canary Wharfu. Sva ekipa koja radi tamo u financijama je odselila ili van Londona ili van zemlje i rade od doma. Brdo stanova zjapi prazno. Samo u jednoj zgradi sam našao oko 20-ak slobodnih stanova za najam.
Stanovi su vrhunski uređeni, moderne zgrade s portirom na ulazu, EPC rating B, voda i grijanje već uključeni u režije. Većina zgrada ima i bazen, spa i teretanu koji su uključeni u cijenu najma.
1 bedroom stan od 70 kvadrata kakav smo uzeli je mjesečno išao od 1700-2000 funti.
Sad idu već za 1200. Što god da traže, već bez pregovora ide 200 funti ispod toga.
Ljudi postaju kreativni, preuređuju pubove i stare policijske stanice u stanove. Urnebes je na što to liči, ali za pravu cijenu ide i to
Po ZG sam mjesecima tražio stan s ne pretjerano visokim zahtjevima, da bi JEDVA našao nešto što je vrijedilo tih novaca, ali je i ta cijena brzo otišla gore... Svi bi puno novaca mjesečno, uz što manje ulaganja i truda.
Prošao 20-ak stanova, ne znam jesu li 3 odgovarala onom što je bilo na slikama u oglasu.
Odem pogledati garsonijeru od 25 kvadrata u rano proljeće, žena hoće 300€. Pitam jel ima klimu jer ide ljeto, a žena me uvrijeđeno pogleda i veli...joj vi mladi...pa ne treba vam tu klima, to je mali stan, ne bude tu vruće...