Citiraj:
Autor Splitska Posla
Kaže mi majstor što popravlja klima uređaje da su novije klime lošije kvalitete, da se češće kvare i da su materijali od kojih su izrađene lošiji. Kaže da su lakše, za razliku od starih vanjskih jedinica koje su teške. Neznam da li se majstor razumije u legure ali znam kako radi "biznis". Slijedi se načelo da se što skuplje potrošaću proda proizvod kojeg će, čim prije zamjeniti novim. Samim tim kupujemo jeftinije materijale a dajemo više novaca.
U stanu je otišao veteran u svom poslu, bojler Gorenje Tiki. Nakon 20 godina je prokapio a osim što ne radi grijač primjećujem i kondenzaciju ispod kazaljke.
Zanima me da li i za bojlere vrijedi što i za klima uređaje? Ne treba nam dizajnerski bojler, no preostali Jugosi u stanu se još uvijek kunu u Gorenje. Ja računam da je sve to isto. Šta fali Končaru?
|
Centrometal nije po dizajnu nešto posebno, ali je od nehrđajućeg čelika dok su ostali od pocinčanog lima, ovi jeftiniji. Centrometal vidim da SKB 80 košta 3k, ali mislim da je naš doma star preko više od 25 godina sad i jedino što je bio grijač mijenjan 2-3 puta. I očisti se od kamenca. I to je to. Sad kad je došlo gradsko centralno zadnjih nekoliko godina koristi samo od 10.-3. mjeseca kad radi grijanje jer je bliže izljevnom mjestu, i ljeti se obično nakupi još desetak dana rada ljeti kad puknu cijeli od toplane.