Citiraj:
Autor The Exiled
Skuplja kaj ih volja dokle god im se dopusti, a mora se, jer inače nema funkcionalnost koju nudi. Prvo odu kontakti i njihovi kontakti, onda lokacija, logovi iz OS-a, itd.
Citiraj:
In 2016, WhatsApp gave users a one-time ability to opt out of having account data turned over to Facebook. Now, an updated privacy policy is changing that.
Come next month, users will no longer have that choice. Some of the data that WhatsApp collects includes:
User phone numbers
Other people’s phone numbers stored in address books
Profile names
Profile pictures and
Status message including when a user was last online
Diagnostic data collected from app logs
WhatsApp reserves the right to collect:
Purchases
Financial information
User content
Identifiers
Usage data and
Diagnostics
|
|
Bez da moram zaobilaziti lavinu neadekvatnih rezultata internet tražilica, ak moreš pojasnit na koji način oni uzimaju podatke o kupovinama i financijama, ako u samom whatsappu nikad ne kupujem ili dijelim svoje podatke? Ne znam dal nešto rudimentarno ne shvaćam, ali ak imam npr. GPay ili PayPal, te aplikacije ne dijele automatski podatke s whatsappom, zar ne? Koristim Android.
Dijeljenje lokacije mogu odbiti.
Uz to, postavljam namjerno (polu)retoričko pitanje: ako whatsapp ima end-to-end enkripciju, kako onda mogu pristupiti user contentu? Ovih donjih stavki nema u app dozvolama u androidu.
EDIT: ovi križarski pohodi na messengere mi dugoročno jako smrdi, svi reviewi glorificiraju signal. Trenutno je na papiru "najbolji" što se dijeljenja podataka korporacijama tiče. Za godinu dana će biti XY koncern kupio Signal. Ljudi će bit umorni od mijenjanja. Nastavit će koristiti Z godina dok se licenčni ugovori ne promijene, onda će se odjednom dignut hajka. Nije li tak bilo i sa whatsappom?

Bit će interesantno pratiti pod kolikom sumom će Signal pokleknuti.