View Single Post
Staro 16.01.2021., 18:06   #23
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Black Dragon Pregled postova
Dok sam bio šef ITa u jednoj javnoj instituciji, dosta često su znali kihnuti u NASu diskovi, sam NAS bi poslao mail da je jedan HDD crkao, izbacio bi se jedan krepan disk ubacio drugi i sve bi radilo OK. Sad krepavanje RAID kontrolera, e to mi je problematično. Koruptirani podaci na izvorniku i kopiji ... 1 i 4 ti rezultiraju ničim ...

Krepavanje 2 ili 3 su OK, 2 i 3 istovremeno imaju rezultat kao 1 i 4, dakle nemaš niš, dobro ako skužiš na vrijeme da 1 zeza, možda budeš imao nešto. Obično se skuži po slikama (NEMOJ TO UZET KAO "TO JE TAKO" !!!!), iskustveno, slike (rasterske, jpg i slični formati) počnu dobivati one crtice raznih boja jer to u proletu vidiš, skužiž i po dokumentima, ali ih treba otvarati, a slike u nekom pregledniku odma ih vidiš more pa skužiš ...

SetH - NEMOJ me ubiti
DNS - 320 Dlink je OK NAS, samo da bi ga koristio sa Win10 kao mrežni drive ili ga imati na Share, moraš u Uključivanje i isključivanje značajki sustava Windows ukopčati podršku za zajedničko korištenje datoteka SMB 1.0/CIFS TO je stari SUPER ! NAS (ali malo mu je softwerska podrška stala, pa se moraš tako snalaziti). U lokalnim uredima po terenu gdje je su mi 3 - 4 čovjeka sjedila imao sam te NASove, ni jedan nije krepao.

Malo smo zaglibili preduboko Ovo je previše informacija za kolegu koji se raspituje. Ovo za coruptanje podataka, da, istina, moguće je. Al isto tako je moguće da se to desi zbog memorije u računalu. Stoga bi trebao imati ecc memoriju itd itd.
To je sve nuklearna fizika već naspram ovoga da kolega nema ni centralno mjesto gdje stavlja bitne stvari, a backupa ni na vidiku