Sve jasno. Buduci da zelim izbjeci komplicirana rjesenja koja mi realno nisu niti potrebna uzet cu dva vanjska kucista i diskove. Sve ostalo je overkill i poznavajuci sebe izbit ce mi 20 sati vremana da se informiram sto tocno, a trenutno nemam volje za upustati se u tu avanturu.
Dakle, pojednostavljujem na eksterni case+disk x2. Ako imate kakve konkretne prijedloge, pucajte. Pouzdanost kolko je moguce u budzetu, 2x 1TB je dosta ali moze i vise koliko vidim cijene. Bacio sam oko malo na nabavu pa nek budzet bude do 1000kn al ako se moze ustedjeti koja stotica super. Ako sam fulao u drugom smjeru, korigirajte me.
Citiraj:
Autor Black Dragon
Malo školice ... treba čitati. RAID 1 je uglavnom namijenjen krepavanju diska, za data corruption gledaj drugdje, počevši od ZFS datotečnog sustava pa na dalje ... imaju RAID kontroleri provjeru da li griješe ili ne ali ako pričamo o kontrolerima od par kuna koji se oslanjaju samo na CPU u kompu onda i nije baš neka kontrola ... nisu NAS uređaju tu samo tek tako i ne koštaju RAID kontorleri od par kuna do nekoliko tisuća jer se nekom sprdnulo kao i različiti datotečni sustavi ...
|
Thanks, kao sto rekoh, ne znam pa pitam

sad znam malo vise