View Single Post
Staro 15.01.2021., 20:35   #7
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor hash Pregled postova

Ovo drugo.

To ti onda praktički nije backup, već zbirno mjesto. Backup bi bio kada bi uz to imao vanjski disk na kojega bi periodički kopirao sve podatke s tog zbirnog mjesta. Tipa jednom tjedno.
Tu si si pokrio 95% loših scenarija koji ti se mogu desiti. Nemaš samo pokrivenu totalnu destrukciju stana(vatra, voda, potpuno urušavanje kuće/zgrade) i da ti istovremeno krepaju sva 3 diska. Ova 2 u raidu i jedan backupa. Oba scenarija su u rangu statističke greške.

Citiraj:
Autor Black Dragon Pregled postova
Većina će reći 3 - 2 - 1 strategiju ima onih koji guraju 3 - 2 - 2 ili 3 - 2 - 3 (vidi) kod mene je kompovi na kojima radim, onda sve što se tamo radi uz pomoć Synlogy aplikacije se u realnom vremenu seli na NAS koji mi je u stanu i onda se taj nas Hyper Valutom seli u NAS koji je u roditeljskoj kući Fotke i najvažnije dokumente kopisam sa USB Copy aplikacijom na Synologyu na USB disk (podesiš sve, uštekaš disk i on iskopira što mu je zadano). Uglavnom sve se zbiva automatizmom, ja niš ne radim ... dobro samo jednom u 2 - 3 mjeseca uštekam USB disk u NAS u stanu i ištekam ga kada je gotovo i spremim u ladicu. U oba NASa su diskovi u mirroru. Meni zadovoljavajuće ... mada bi po pravilima struke drugi NAS u stvari trebao biti kod punice ona je u Čakovcu, to je druga tektonska ploča u odnosu na Zagreb ...
3-2-1 je pretjerivanje za home use. To ne radi ni 70% firmi, možda sam i optimističan