Citiraj:
Autor hash
Ovo drugo.
|
To ti onda praktički nije backup, već zbirno mjesto. Backup bi bio kada bi uz to imao vanjski disk na kojega bi periodički kopirao sve podatke s tog zbirnog mjesta. Tipa jednom tjedno.
Tu si si pokrio 95% loših scenarija koji ti se mogu desiti. Nemaš samo pokrivenu totalnu destrukciju stana(vatra, voda, potpuno urušavanje kuće/zgrade) i da ti istovremeno krepaju sva 3 diska. Ova 2 u raidu i jedan backupa. Oba scenarija su u rangu statističke greške.
Citiraj:
Autor Black Dragon
Većina će reći 3 - 2 - 1 strategiju ima onih koji guraju 3 - 2 - 2 ili 3 - 2 - 3  ( vidi) kod mene je kompovi na kojima radim, onda sve što se tamo radi uz pomoć Synlogy aplikacije se u realnom vremenu seli na NAS koji mi je u stanu i onda se taj nas Hyper Valutom seli u NAS koji je u roditeljskoj kući  Fotke i najvažnije dokumente kopisam sa USB Copy aplikacijom na Synologyu na USB disk (podesiš sve, uštekaš disk i on iskopira što mu je zadano). Uglavnom sve se zbiva automatizmom, ja niš ne radim ... dobro samo jednom u 2 - 3 mjeseca uštekam USB disk u NAS u stanu i ištekam ga kada je gotovo i spremim u ladicu. U oba NASa su diskovi u mirroru. Meni zadovoljavajuće ... mada bi po pravilima struke drugi NAS u stvari trebao biti kod punice  ona je u Čakovcu, to je druga tektonska ploča u odnosu na Zagreb ...
|
3-2-1 je pretjerivanje za home use. To ne radi ni 70% firmi, možda sam i optimističan