Citiraj:
Autor Night
To je možda vrijedilo u samim početcima Interneta dok nisu postojali sigurni protokoli koji se danas koriste. Danas su stvari drugačije, ti možeš za nula kuna dići sigurni link između dvije lokacije koji ti nitko, uključujući i ISP neće moći snifati. A koji ide preko Interneta. Isto tako možeš podići i direktnu vezu bez ikakve enkripcije.
Biraš sam treba li ti sigurnost ili ne. Ako ti ne treba, sve super, koristiš ono što ti odgovara, ali je malo blesavo onda drugima koji su se bolje osigurali govoriti da im to nema smisla jer je sve to isto. Nije.
|
Ovo je pogled iz tvog aspekta i pošto imaš nekog znanja po pitanju informatike i eventualno mreža ili kaj već spada pod to..
Al ima dost ljudi koji ne znaju, ajd još ovi koji kuže nekaj oni bu se snašli, al kaj je s onima koji ne znaju..
Osobno, za mene lako, snaći ću se, raspitat, naučit.
Naravno da nije sve isto, ali, za neko korištenje treba i znanja za to.. Internet koriste svi, svi profili ljudi, sve dobne skupine.
Nagledao sam se svašta, ljudi svašta instaliravaju, pa surfaju svugdje i svagdje, a zaštite nigdje

Al dobro, to je sad opširna tema i ide van okvira ove teme.