Kakav bi to algoritam trebao biti i koliko bi mu prostora trebalo da uspije balkanske budalaštine, nepismenost, razlike u govoru i pismu i fore koje imamo uspješno sortirati, prepoznati i iskoristiti?
Ovo od reklama što i dobijemo u HR na temelju praćenja govora i teksta je smiješno malo u odnosu na ostale dijelove svijeta. Ulovi nekakav keyword koji je posuđenica, ali ne sjećam da sam dobio reklamu koja se odnosi na kontekst u kojem je nešto rečeno ili da sam rekao da mi trebaju udne tuljice pa mi je izbacilo reklamu za Durex
Više koristite književne izraze u govoru i zajebite praćenje
Cijela ta fora s praćenjem više utječe na razvijenije dijelove svijeta, gdje je praćenje teksta i govora daleko razvijenije za standarni engleski, francuski, njemački, talijanski, kineski i ostale velike jezike.
U cijelom engleskom govornom području od Novog Zelanda do Kanade, window znači prozor. AI je u "kojijeovokurac" modu kad na području Zagreba vidi/čuje ponistra, pendžer... a tamo uredno zna da ti trebaju prozori i isti dan te počnu obasipati reklamama za PVC stolariju
Politici su najvažnije društvene mreže i profili korisnika. Žele znati tko je crveni, tko je plavi, a tko je neutralan. Jedini koji ih zanimaju su neutralni. Svi žele pridobiti onog tko je neutralan i tu je cijela mašinerija.
S obzirom na stanje naše "informatizacije", dugo će još proći dok oni kojima te informacije trebaju, nauče kako ih prikupiti, a kako iskoristiti, sve dok narod samo laje, ali ne i grize.
Otkako sam u UK, pratim kako mi se podaci ovdje koriste.
Supermarket mi je dao karticu gdje skupljam bodove. Bodovi = popust, i to značajan popust. Znaju što sam kupio više puta i na te proizvode dobivam svaki put sve veći popust. Kad žele da kupim iako mi ne treba, ponude veću količinu bodova ako kupim. Što radim? Ne idem u druge lance supermarketa zbog toga.
Ipsos mi nudi da instaliram njihov VPN na mobitel i komp i da mi plaćaju na mjesečnoj bazi da vide što radim na internetu.
Selleri s Amazona mi nude da kupim proizvod (koji sam pretraživao), napišem review i da mi vrate novce (dobijem proizvod for free na kraju)
Microsoft me obasipa s bodovima ako koristim njihov Bing search i tu i tamo odgovorim na par pitanja...
Podaci očito vrijede nešto, pa onda bolje da dobijem nešto zauzvrat nego da ih dajem badava