Citiraj:
Autor Pentel33
Ja sam svjestan te realnosti čim sam se spojio na internet ali vi koji bježite na signal očito niste, jer to nije rješenje ničega.
Pogotovo kad vidim da ljudi sa 17.000 postova pričaju kako oni nisu ostavili trag na internetu, u kojoj to zabludi neki žive...
Ne prikupljaju se svi ti podaci radi tebe kao pojedinca i da bi se baš tebe pratilo i tebi nešto nudilo.
Podaci se prikupljaju i zajednički obrađuju kako bi se sutra na tržištu ponudila neka usluga/servis koju ljudi globalno traže i koja će donijeti zaradu kompanijama.
Tako je nastao snapchat, instagram, tik tok, only fans, mainstream glazba, i hrpa drugih stvari.
Nista to nije slučajno, na tržištu se pojavi ono što će sigurno proći.
Sve je to projekcija hrpe ljudi čiji podaci su pokupljeni i analizirani.
Nitko nije lud da se orijentira na jednog pojedinca niti na njemu može nešto zaraditi.
|
Targeted advertising, odnosno krojenje oglasa doslovno po mjeri pojedinca na račun podataka prikupljenih o njemu je zapravo trenutno najveća stvar što se oglašavanja tiče, bar tako misle Google i Facebook, znači točno suprotno od onoga što ti tvrdiš.
Doslovno svaki tvoj odgovor u ovoj temi pokazuje potpuno nerazumjevanje tema koje se tiču privatnosti, sigurnosti, prikupljanja podataka i načina njihovog korištenja.
Ono što govoriš je upravo u suprotnosti sa svim onim što se dosad pokazalo u praksi. Tako da bilo kakva daljnja rasprava nema smisla.