View Single Post
Staro 15.01.2021., 12:16   #141
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Datum registracije: Feb 2014
Citiraj:
Autor Pentel33 Pregled postova
Ja sam svjestan te realnosti čim sam se spojio na internet ali vi koji bježite na signal očito niste, jer to nije rješenje ničega.
Pogotovo kad vidim da ljudi sa 17.000 postova pričaju kako oni nisu ostavili trag na internetu, u kojoj to zabludi neki žive... Ne prikupljaju se svi ti podaci radi tebe kao pojedinca i da bi se baš tebe pratilo i tebi nešto nudilo.
Podaci se prikupljaju i zajednički obrađuju kako bi se sutra na tržištu ponudila neka usluga/servis koju ljudi globalno traže i koja će donijeti zaradu kompanijama. Nitko nije lud da se orijentira na jednog pojedinca niti na njemu može nešto zaraditi.
Vjeruj mi - ja sigurno ne bježim (kad ionako ništa od ovoga ne koristim) na Signal ili bilo koju drugu aplikaciju, pa da imam privatnost na Internetu. Osim toga uhvatil si se ovog dijela priče oko pojedinca, mada to nije poanta, jer smo već ne znam ni koji put rekli da se općenito skupljaju podaci o svima i nitko nije u čudu radi toga. Također, to je otišlo toliko daleko da danas uistinu mogu na temelju prikupljenih podataka usmjeriti marketing i propagandu na pojedinca ili pak određenu skupinu ljudi i to uredno rade. Mreža je odavno bačena i svi smo se uhvatili. Ne nude se usluge koje se globalno traže, jer kad pogledaš ni jedna od tih firmi iza društvenih mreža ništa konkretno ne proizvodi, ali zato imaju jako dobar način da iz nekoliko milijardi ljudi izvuku što je više moguće informacija. Proizvod su krajnji korisnici i pripadajući podaci. I to je ono o čemu pričamo unatrag nekoliko stranica.

Zadnje izmijenjeno od: The Exiled. 15.01.2021. u 12:22.
The Exiled je offline