View Single Post
Staro 14.01.2021., 09:58   #291
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
Dosta su tu krive i agencije koje umjetno pumpaju cijene, pa onda ti kao prvatni prodavač vidiš cijenu na njuškalu pa i ti staviš takvu i jbga...dobiješ zatvoreni krug precijenjene starogradnje koja se safta po njuškalu duže od 1g.
Agencije su krive puno i previše.
Prvo uzimaju 3% i prodavaču i kupcu. Što je za naše uvjete puno novaca da bi se nekretnina okačila na Nj i crozillu.
A i nezakonito.
Drugo, ljudi onda vide, aha ovaj je oglasio po toliko, pa ću ja još 10% gore.
Agencije na to uredno pristaju.
Primjer stana kojeg sam ja kupio:
120 000 bez agencije, sa agencijom 124 500.
Ljudi traže 120 neto.
Da je išla agencija mene bi stan izašao 124 500 + 3% agenciji + porez.
Zaobišao agenciju, odmah, nisam nikog varao, ostalo mi skoro 10 000€ u đepu.
Malo niz ulicu, identičan stan, 4-5 istih zgrada, kroz par mjeseci oglašen za 140 000.
Gradnja iz 80-ih.
S druge strane, ne mogu prodat etažu i dva apartmana od ukupno 150m2 neto stambene površine za 170 000. Apartmani spremni za turizam i rade.
Stan treba renovaciju, al evo podstanar uredno unutra živi. Ybga.
Kad kupuješ svima je skupo, kad prodaješ je prejeftino. I cijene rastu jer ih svi dižu i nikom se ne žuri. Tako ni meni.

Preporuka za Rijeku, tražite privatne oglašivače u Burzi.
A papirologije se ne treba bojat, sve smo ja i žena sami riješili.
Glavno da nema zabilježbi na nekretnini. I kad je kreda u pitanju, banka to sve provjeri.
Šanse za zayeb su ravne nuli.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote