View Single Post
Staro 13.01.2021., 17:16   #8897
BusMaster
Premium
Moj komp

BusMaster's Avatar

Datum registracije: Apr 2017
Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Neće ove godine, al nagodinu da. Osobno ne vjerujem u zen4 ove godine, kao ni alder lake, za koji znam da su kao najavili da će biti ove, no osobno i dalje smatram da će na kraju i to u 2022 god.

Mislim ono, godina je tek počela, ako ovo ide u 2022 nema potrebe još za kitovoma i leakovima
Sta će biti zen3+ nemam pojma, to je najveći misterij. Možda na kraju ispadne zen3 +200mhz....

Šzo se tice zen3 cini mi se da tu nema peoblema sa zalihama kao kod gpu. Može ih kupiti tko kod hoće već duže vrijeme. To je drugo što su skupi i što nema full lineupa. Cak im je počela cijena padat
? Otkud onda ova najava (na više tech-portala):
https://www.techpowerup.com/277229/t...-starting-2021

Alder-Lake upitan za ovu god., a oni najavljuju već 5nm ove godine i 3nm procove! za iduću godinu...Wtf. Ne kužim pored tolike navale za waferima i problema sa isporukom za konzole i drugih sto k...., sad TSMC odjednom ima kapacitete za bar 20-25% totalne proizvodnje Intel-a. Rade debele koverte ispod stola, ili to računaju proizvoditi u nekim nepoznatim Fab-ovima. Ako se ne varam novi TSMC-Fab u Arizoni nije planiran za full-production bar za minimalno god-do dvije..
BusMaster je offline   Reply With Quote