View Single Post
Staro 13.01.2021., 11:59   #274
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Prvi linkani je jedan od klasicnih nebodera/zgrada (volticeva-rizzijeva) iz te ere '70-90-te (tzv. vojni stanovi, tada se ful gradilo i danas su takvi na boljem glasu ako si spreman uloziti u opremanje i moderniziranje stanja). Znam dosta ljudi koji su tamo odrasli i jos zive, me included. Jedina mana sto sad ovako napamet mogu reci je layout koji datira iz tih vremena sto i sam vidis (dugacki hodnik, blagovaone su cesto male za preurediti u combo dnevni+kuhinja ako zelis zadrzati 2 sobe za spavanje i sl.). Vjerojatno vec imas sliku sto zelis napraviti sa stanom pa ti tu necu puno pametovati

Ja recimo nisam fan zvona, crkvi, dzamija i sl. a gore je jedna prilicno glasna crkva koja otkucava sve sto moze Na 9.katu i ako gleda na crkvu (a gleda na more pa pretpostavljam da je orjentiran na J-JZ) to se nedvojbeno cuje. Cuje se i na Verudi na ~200m zracne linije. Just sayin, ako ti to ista znaci u zivotu... Jedan stan sam tamo vec odbio.

Veruda porat (J-JI u nastavku od Vidikovca) je dosta noviji kvart i samim time gradnja, miran kvart, pretezno viseetazne kuce i niske zgrade, nema prometa osim kvartovskog (i ako ne gledas na zaobilaznicu). Slicno tom kvartu je i Gregovica, tamo se sad dosta gradi, ali kvart je prometno dosta izoliran.

Glede potresa, tu se ne bi previse brinuo, ne sjecam se kad smo imali ista jace od ljuljanja na 2+ katu. Onaj drugi petrinjski se osjetio kao ljuljanje (bio sam na 4 katu), a osobno ne pamtim ista jace od toga.

Dosta tih vojnih zgrada dobiva ili je dobilo nove fasade (neke i krovove) pa racunaj na to kao plus i kao trosak kojeg ces vjerojatno nastaviti placati u pricuvi. Ako mozes, mozda zaobidji stanove na zadnjem katu kao mjeru predstroznosti jer - stari krovovi, ili lose sanirani krovovi = problemi s vodom. Vidio i tih slucajeva bas u tim zgradama.

Ne znam nista o mestrima, jos nisam u toj fazi Mogu ti na pm tipa oznaciti neke lokacije koje (barem meni) izgledaju ili znam da su oke, ali sumnjam da cu ti moci pomoci vise od ovoga jer nisam prolazio proces kupovine stanova.

Ako ne planiras biti na duze staze, a turizam ne krkne na najnize moguce grane, racunaj da ce se izrentati. Bilo turistima ili lokalcima. Stanova za rentu fali, a cijene ne padaju u ovih 7 godina koliko sam u renti, samo kvaliteta ponude opada. Renta se sve s 4 zida...