Ne znam jednu osobu koja bi ti preporucila stanoinvest, a znam ih puno koji su kupovali stanove i izbjegavali iste. Bolje zaobici nego imati probleme s losijom novogradnjom. Samo ih je tesko zaobici, tbh, jer ponuda je ogromna.
Veruda, Stoja i Vidikovac su na cijeni kao ajmo reci idealni kvartovi pogotovo ako planiras familiju. Blizina mora i grada (15-25min pjeske) i, ono sto ti mogu iz prve ruke reci, puno cisci zrak. Zivio na Verudi, pa u Centru, pa sad na Vidikovcu (iako dosta nepovoljno lociran, opet bolje nego sami centar). Problem je jer centar je zagusen ljeti od topline i cijeli je betoniran. Zimi se masa ekipe jos grije na drva i osjecas se ko prsut. Na spomenutim lokacijama, osim zelenila koje dosta utjece na temperature, imas izrazenije mijesanje zraka s mora.
Zivot u Puli je tapija (tu rijec ces morati savladati)

Ljeti imas guzve i opcenito zaobilazim centar ako ne moram ici, zimi je grad duhova i volim se prosetati. Ako nemas sredjen parking u centru, sretno s tim. Ja vise ne bih, hvala. Realno, nakon 30 godina zivota na Verudi, ne vidim nijedan benefit zivota u centru osim sto sam puuuno manje hodao i kretao se opcenito. Cak i biciklirao, trebas se najebati po cestama da bi izasao iz grada - jer u gradu nemas gdje voziti, cak ni cestovnjaka.
Sad sam se otudjio prema Vidikovcu, imam sumu iza zgrade, skoro svaki dan sam sat vremena u njoj (ljeti obavezno), bilo hodat, trcat... Iako smo profitirali sa zelenjavom, zivimo u novogradnji koja maltene nema zvucnu izolaciju

E zivote! Sad imam priliku nauciti sto NE zelim jednog dana kupiti