GTX 970 je bila 330$ MSRP, mene je nekih mjesec ili dva nakon predstavljanja koštala 3,1-3,2k kn. Malo skuplji model, MSI Gaming. Ali uzmimo da sada te MSRP cijene nemaju veze sa onom pravom, pa malo dodajmo i dođemo na min 3500+kn.
Vidi se da je nv u panic modeu čim izbacuje jednu od slabijih grafa sa hrpom vrama, da li će ta grafa to moći iskoristit, vidjet ćemo. Pretpostavljam da bi trebala biti u rangu 2070S, i to bi bilo super, super bi bilo i kada bi bila oko 3k kn ili niže...ali opet je i ta cijena je preskupa, IMHO oko 3k je trebala biti Ti, ova je trebala biti 2,4k itd...
Mislim da ćemo vidjet sličnu situaciju kao sa 16xx, dobit ćemo vj super verziju 3060 koja će biti tu negdje sa Ti, ali će imati više vram. Čini mi se da su se skroz pogubili sa nazivima samih grafa i njihovim specifikacijama, izgleda kao da maltene mjenjaju mišljenje na dnevnoj bazi. Kaže MLID da su AiB bjesni na njih jer su im prvo obećali jedno, pa promjenili odluku za više ampere proizvoda i da spremaju tužbu (ovo čisto sumnjam, mislim da se niko ne želi kačit s jaknom...), izveli su majstorije kao AMD sa 5600XT: