11.01.2021., 20:36
|
|
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
Citiraj:
Autor Mommistake
Ja sam gamer u duši, igram, to mi je hobi, provodim dosta vremena u igrama, i nikakve 660ti i 1070ti (shvaćaš gdje vodim), meni ne dolaze u obzir.  Zašto još nisam kupio grafu? Jer sam sebi govorim da me prošla volja za igranjem (što je istina) i da ne provodim više vrijeme u igrama toliko kao i prije, a i ostarili smo/opametili se, pa je nekako teže opravdati davanje 5000kn za grafičku (čak bi danas to nazvao bacanjem novaca), dok prije 3 godine bi to nazvao investicijom (koja u neku ruku je i bila investicija), ali ne na način da će mi se isplatiti jer od nje zarađujem za kruh već investicija u moj hobi, moje slobodno vrijeme, zabavu, itd.
Moj PC je isključivo gaming pc, nikakav posao se ne radi na njemu, pa od tuda volja i želja za novom grafičkom. Sve ostalo se radi na laptopu.
"Nemoj kupiti..." očito ne drži vodu jer cijene idu gore, što može samo značiti da je potražnja velika.
|
Naravno da je potražnja velika, to smo već ustanovili. Ali to ne znači da se "mora" nešto kupiti. To ulazi u kategoriju panične kupovine  Inače i ja sam gamer u duši, ustvari igram stalno nešto. Ali ne igram AAA naslove. Jedino šta igram a da bi mi baš pomogao upgrade je Warzone.
Citiraj:
Autor Disco
Po meni vas dva, Mommi i xgame nemate što ni gledati nove grafe, pa imate još uvijek više nego pristojne.
Ali kolega sa 660Ti, e za njega i sličnu ekipu sa starijim grafama je vrijeme upgradea.
I ja sam bio među njima, ali da sam imao 1060 6gb ili jaču, preksočio bi ovu generaciju.
|
Očito nas je puno koji sada pikiramo upgrade. Čak i oni neodlučni su se odlučili sad kupovati jer vide da je vrag odnio šalu. Iskreno ja sam planirao krajem ljeta 2021 uzeti cijeli novi rig, ali kad vidim šta se događa sa grafama.. Rađe bi sada uzeo 1070 ti, a krajem ljeta slobodno ostatak konfe. Ubacim u nju 1070icu a malome dam svoj stari rig sa 660 ti. Pa za godinu dvije jaču grafu, jer sve ostalo mi nema smisla.
Evo još jedan detalj za ilustraciju kolko je sjebano sve. Stalkam oglasnik (van hr živim). Lik stavi danas oko podne 1070 ti, a ja mu oko 1 napišem. Kaže već je rezervirana. Reko ok. Javim se na drugi oglas za istu grafu u kojem lik traži ponude. Kaže lik, nemam pojma kaj se događa, od ujutro sam dobio preko 30 ponuda, s tim da mu je jedan ponudio nekih 300 kn više nego šta je tražio onaj frajer iz prvog oglasa. Ma užas.
Zadnje izmijenjeno od: picajzlaaa. 11.01.2021. u 20:42.
|
|
|