View Single Post
Staro 11.01.2021., 11:02   #1088
strgani
Premium

strgani's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor SrKi Pregled postova
Hodanje je cool, ali svakog dana bi gubio previše vremena, a često se čovjeku negdje žuri. Uvijek možeš hodati kad je lijepo vrijeme i imaš cajta.

Ja se vozim na relaciji jarun - vukovarska. Kad imam vremena prošećem, kad se žurim taj dan onda je romobil u akciji.

Ako bi budžet dopušta, išao bi na Zero 8, pogotovo s obzirom na kilažu. Ima nekakvu susprenziju, popularan je model i mislim da će ti dugoročno odgovarati bez da si misliš "možda sam trebao...". Ja sam prije 1 godine kupio Ninebot Max G30 i već neko vrijeme se premišljam na upgrade Zero 8. Napravio sam 2000 km u tom periodu i definitivno ne mogu zamisliti daily commute bez romobila. Bic mi je uvijek alternativa, ali je zajebancija unositi i iznositi iz stana, uvijek zid zaserem itd. Ovo parkiram u uredu, punim po potrebi itd. U uvijek ga možeš ubaciti u gepek kad roka baš kiša, a nabaviš prijevoz do doma.

Ma e-romobil je općenito postao toliko koristan (dok ne kenja kiša i snijeg) da je to strašno. Da više ljudi prijeđe na njih, em bi im cijena još više pala (već ovako ima stvarno jeftinih osnovnih modela), em bi bilo manje automobilskog prometa, i samim time bi pješaci/biciklisti/romobilisti bili sigurniji..
Po meni trenutno najveći problem su vozačka kultura (svačija, i biciklista, i motornih vozila, pa i nas na e-romobilima), i nedostatak infrastrukture, tj rješenosti pravila po pitanju ovakvih vozila.
Meni je e-romobil bio spas na moru, ubacio sam ga u gepek, i vozio se s njim i po makadamu, i po šumi, i po asfaltu, ide praktički kamo god ide mali e-bike.

A po ZGu po ljetu da ne pričam. Em ti nije vruće, na svježem si zraku, štediš na gorivu/karti za ZET..
strgani je offline   Reply With Quote