View Single Post
Staro 10.01.2021., 22:01   #41
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Datum registracije: Feb 2014
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Ja, a i dobar dio nas ovdje može reći da smo si sami krivi za raspačavanje svojih podataka po internetu, i da smo na neki način sami krojili svoj digitalni otisak.
Međutim, gledam poznanika. Rodilo mu se dijete. Dijete još ne hoda, nema svoju svijest ali već sada, a zahvaljujući roditeljime debosima, ima veći digitalni otisak nego prosječni odrasli odgovorniji korisnik internetova™. Ono je ruined već sada, a još ni nezna za sebe.
I tu je nažalost najčešće riječ o ljudima tvojih i mojih godina, pa bi trebali znati bolje, ali jebiga - glavno da se stavlja na net, jer inače se nije desilo.

Obzirom da ionako ne koristim društvene mreže i njihove aplikacije, trudim se koliko je god moguće što manje osobnih stvari plasirati u eter Interneta.
Citiraj:
Autor franzD Pregled postova
Kao što rekoh, nigdje ne vidim to "malo-malo". Ni jedan od slučajeva koji su navedeni ne ugrožava sigurnost podataka niti ga čini manje sigurnim od ostaih IM-ova, s izuzetkom Signala koji enkripciju ima uključenu po difoltu i koristi open source protokol.
Ne kužim kak ne ugrožava sigurnost podataka kad je u svakom slučaju potvrđeno da su korisnički podaci ili kopirani ili preuzeti s namjerom preprodaje ili izmanipulirani ili je ubačen middleware za daljnju kontaminaciju.

Telegramova sigurnost se temelji samo na njihovoj riječi da koriste enkripciju i ništa više od toga. Nažalost previše su popularni u mutnim vodama, da bi im se (barem s moje strane) vjerovalo na riječ.

Zadnje izmijenjeno od: The Exiled. 10.01.2021. u 22:07.
The Exiled je offline