I Zen 3 i Rocket Lake će gurati ultra high fps, razlike će biti male, a u svemu ostalom će Zen 3 debelo dominirati, dakle neće biti razlike u gamingu kao prije, i kao bonus Zen 3 ima dosta manju potrošnju, ne škodi. Dakle za 5 fpsa manje samo u igrama ću radije odabrati Zen 3 nego Rocket Lake, a u svim ostalim radnjama će Zen 3 osjetnije dominirati. A mislim da je kolega prije napisao da je rast gotovo linearan od Zen-a 1, preumoran sam za detaljnije proučavanje jer me doslovno kofein drži budnim, ali ne sumnjam da je on to proučio i na temelju toga napisao post. I ovo za velike pomake, pa kod AMD-a je veliki problem količina tih wafera ili kako li se to više zove, dijele kapacitet s drugima. Da imaju 40% Intelovog kapaciteta glatko bi preuzeli tržište do kraja, no kapacitet im je vrlo mal u usporedbi s Intelom. Intel ima svoje tvornice, a to je luksuz, iako polako postaje i za njih preveliki zalogaj i neke tvornice su već prodali, a razmišljaju (ili je sigurno) koristiti usluge TSMC-a.