View Single Post
Staro 10.01.2021., 01:08   #4060
Dr. Strange
Registered User

Datum registracije: Aug 2020
Citiraj:
Autor guerra Pregled postova
@Manuel

Dobro 6900k je iz ere kad se moglo musti iz razloga sto je konkurencija bila nepostojeca pa je samim time i cijena je bila takva kakva je. Sad kad gledam recenziju za 2700x on i 8700k (koji je 3 puta jeftiniji od 6900k) su se izmjenjivali ovisno o kakvom workloadu se radilo. Threadriperi su naravno pomeli Intel jer tu vise nisu mogli pratiti sa brojem jezgri.

Koliko sam upoznat Intel ima obicaj novu arhitekturu stavljati kad slozi i novi node pa je to jedan od odgovora zasto nisu slagali nista novo na 14nm. Drugi razlog je ocit, a to je da ih 14nm ogranicava da sloze veci broj jezgri na novoj i guscoj arhitekturi koja nece trositi kao Arena centar.

Zato i kazem da treba vidjeti novu arhitekturu u punom svijetlu, a to ce se vidjeti tek na manjem nodeu posto ovaj trenutni ima previse ogranicenja. Ako tu zakazu onda se moze reci jbg nisu sposobni napraviti konkurentan proizvod.
Sam dizajn Intelove arhitekture ima previše ograničenja, dok se Intel sjeti napraviti novu arhitekturu, na novom node-u, AMD će uredno sve to raditi na vrijeme (zbog chiplet arhitekture) i korisnici će prelaziti kod njih, neće nitko od nas čekati božanstveni Intel, tko prvi napravi ja kupujem, kao i većina kupaca. Isto tako neće AMD prestati s radom nakon Zen-a 3, pa ti lijepo čekaj Intel, javi nam kako je prošlo.
Dr. Strange je offline   Reply With Quote