Citiraj:
Autor guerra
@Manuel
Dobro 6900k je iz ere kad se moglo musti iz razloga sto je konkurencija bila nepostojeca pa je samim time i cijena je bila takva kakva je. Sad kad gledam recenziju za 2700x on i 8700k (koji je 3 puta jeftiniji od 6900k) su se izmjenjivali ovisno o kakvom workloadu se radilo. Threadriperi su naravno pomeli Intel jer tu vise nisu mogli pratiti sa brojem jezgri.
Koliko sam upoznat Intel ima obicaj novu arhitekturu stavljati kad slozi i novi node pa je to jedan od odgovora zasto nisu slagali nista novo na 14nm. Drugi razlog je ocit, a to je da ih 14nm ogranicava da sloze veci broj jezgri na novoj i guscoj arhitekturi koja nece trositi kao Arena centar.
Zato i kazem da treba vidjeti novu arhitekturu u punom svijetlu, a to ce se vidjeti tek na manjem nodeu posto ovaj trenutni ima previse ogranicenja. Ako tu zakazu onda se moze reci jbg nisu sposobni napraviti konkurentan proizvod.
|
Sam dizajn Intelove arhitekture ima previše ograničenja, dok se Intel sjeti napraviti novu arhitekturu, na novom node-u, AMD će uredno sve to raditi na vrijeme (zbog chiplet arhitekture) i korisnici će prelaziti kod njih, neće nitko od nas čekati božanstveni Intel, tko prvi napravi ja kupujem, kao i većina kupaca. Isto tako neće AMD prestati s radom nakon Zen-a 3, pa ti lijepo čekaj Intel, javi nam kako je prošlo.