Tema je zajedno s onom na AMD podforumu predviđena za rasprave o nadolazećim tehnologijama i popratnim tehnološkim rješenjima, a sad napokon nakon više od desetljeća imamo o čemu pričati, jer je šrot AMD s ruba bankrota u samo prvoj Zen generaciji izbrisal tada aktualne X99, pa čak i onda još uvijek popularne X79 HEDT modele, s jasno boljim proizvodima uz duplo manju cijenu. I nakon toga su dalje nastavili još jačim tempom, dok je Intel na sve moguće načine pokušaval i još uvijek pokušava obezvrijediti taj napredak, a dali bi desno jaje da su mogli napraviti takav skok u samo jednoj generaciji. Ne znam ni sam u koliko sam već navrata pričal da nisam mislil da će AMD s prvim Ryzenom postići sve kaj su postigli, jer nisu imali ništa čime bi to potkrijepili. I u takvim slučajevima mi je jako drago da sam u krivu. Isto kak bude mi drago kad Intel jednog dana opet ponovno napravi nešto slično ili bolje, zato, jer je općeniti tehnološki napredak jedini uistinu bitan dio ove naše rasprave diljem povezanih tema.