View Single Post
Staro 09.01.2021., 17:57   #4140
emilblomsky
Premium
Moj komp

emilblomsky's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor DariX Pregled postova
Nije nikakva hica, lako pricekam par dana da cujem live komentar na kuciste

Nekako me vise privlaci crno/antracit kuciste jer je stol crn, 2 monitora i TV su crni, tipkovnica i mis su crni, pa da se nastavi pratit crnilo

@Zika21
hvala na komentaru
Taj P600S je dosta skuplji od ovih gore navedenih, a bijeli stormtrooper look mi nije vrijedan toliko novaca Budem svakako dodao jos ovaj BeQuiet 500DX kao potencijalno kuciste.

Eclipse P400-P500 serija
Fractal Define R6-7-C
Lian Li LANCOOL II
BeQuiet 500DX
NZXT H510i

Jel ima netko od ovih mojih navedenih da odstupa sa losijom kvalitetom ili je to sve tu negdje? Cjenovni rang mi je tu okej, a tesko je vidjet uzivo kvalitetu izrade tih kucista.
Ovako:
NzXT ne znam.Meni njihov dizajn nije nešto ,pa ih nisam niti gledao.Ali kvaliteta je ok!
Phantex p400 ti ima dva modela p400s i p400a.Isto vrijedi i za p500!
P400S ti je sa zatvorenom prednjom stranicom,p400a sa meshom naprijed što omogućuje bolje hlađenje.
Fractali define su ti više zatvorenija kučišta orjentirana na tišinu,ali daleko od toga da loše hlade.Ja sam u svog define c stavio 2x140mm ventove naprijed i jedan na ispuhu otraga,i hladilo je to super!
Ovi sa ubačenim c su ti kompaktniji modeli istih,malo manjih dimenzija,200kn jeftiniji,pa sad uzmeš koji ti više odgovara po dimenzijama.
Define c ti također dolazi u dvije varijante obična i meshify,tako da imaš Fractal define c i define c meshify,slično kao kod Phantexa.
Imaš sad i novi Meshify II,koji dođe oko 1200kn,i Meshify II xl nešto ispod 1500kn!
Oba su super,ali skupa!
Ovaj od Be Quieta ti je isto meshify verzija sa boljim hlađenjem,ništa bolja od navedenih ,a skupa.Ja bi tu rađe recimo Meshify II!
Ostao je Lian Li.
Tu imaš svašta.
Možeš za 1000kn uzeti pc-011 Dynamica.Dizajnom možda i najljepše kučište,ali treba dosta uložiti u hlađenje jer ne dobiješ niti jedan vent.
I sad imaš na kraju taj Lancool II Koji dolazi u 3 verzije.Prva sa rgb folijama na prednjoj stranici i običnim ventovima.
Rgb verzija sa 3 x120mm rgb venta naprijed i moja performanse sa 2x140mm ventovima naprijed i 1x120mm otraga.Ova rgb ti ima na vrhu rgb kontroler,a na mojoj imaš pwm kontroler sa 3 brzine i sa četvrtom u koju ga staviš kad hoćeš upravljat sa njima preko ploče.Sva tri venta su pwm,što je super.
Ja sam isto dugo proučavao što uzeti,skoro cijeli godišnji.Ovaj Lancool II performanse mi se činio najbolje za neke normalne novce.
Kučište je složeno genijalno,i pazilo se na svaki detalj koji inače zna iritirati.
Imaš dvije staklene stranice,a ova na kojoj slažeš kablove ima pokrove za sve ,tako da praktički možeš sve sakriti da to izgleda uredno.Kučište je robusno i kvalitetno napravljeno i sa te strane,sve 5!
Ima i par mana,ali ništa bitno.
Isto ti vrijedi i za ova ostala Lancool II modela,jer su isti.
Meni su u užem izboru bili Meshify II,Phantex p500a,Dynamic i Lancool II!
Meshify mi je bio 300kn skuplji ,a po ničemu bolji da bi isplatio razliku.
Ajd,možda malo ljepše izgleda,ali to je individualno.
P500a nije bio dostupan.Košta isto 1200kn kao i Meshify,ali malo je po defaultu preglasan i prevelik za mene.
Dynamic sam već objasnio.
Kaj god odabereš nećeš pogrešiti.
U konačnici odličan odabir ti je i define 7 ili define 7 compact,a sad koja verzija ,to moraš sam odabrat!
Gledat skuplje od tog po meni nema smisla .Platiš puno više ,a dobiješ malo bolje.

I naravno,stavim ja slike kad složim.Pa vidiš kako to bude kod mene izgledalo.

Zadnje izmijenjeno od: emilblomsky. 09.01.2021. u 18:02.
emilblomsky je offline   Reply With Quote