Ne slušaš Manuela.
Nemoj povećavat power limit i dizat voltažu.
Napravi UV.
Bio sam pred koju stranicu napisao kratki tut.
Veće su ti beneficije, takt možda neće biti veći, ali potrošnja, temp i tišina će biti bolji, a takt stabilniji (takt će zapravo biti zakucan). Ako i izgubiš perf to će biti 2-5%, ništa strašno ni primjetno.
Ja sam 3060Ti uspio dosta stišati, izgubio nisam ništa, a ti sa 3090 možeš dobrano profitirati. Ali dobro, ako te ne dira zagrijavanje i potrošnja, a po konfi bi rekao da ne. Onda se nemoj zamarati UVom.
Inače sam i ja prije tako razmišljao dok me odmah prvi dan nisu izludili ventovi na ovoj grafi. Cijenim tišinu, a opet vjerujem da je tvoja grafa osjetno tiša od moje.
EDIT: Evo mog posta, samo da dodam, treba samo u afterburner.cfg pod startdelay dodat 15000 ili više (delay od 15 sekundi) da bi se startao kasnije jer ga NV CP i/ili ostali SW vezan uz grafu poništi ako se startaju nakon njega, i memu sam spustio na 8ghz jer se povećavanjem takta latencije same štelaju pa se zapravo gubi na brzini(i sam si primjetio da kad se grafa zagrije, takt pada, e toga ovdje nema i ja sam na duže staze dbio viši takt nego na defaultu, meni je padao na 1860, a sada je na 1890). I ne moraš ti ciljati na 0.85V kao ja, odi na 0.9, iznad toga se mislim već počne gubiti na efikasnosti, ja sam si našao zlatnu sredinu. Ekipa po netu je uz mrvu veći gubitak performansi skinula više do 100W na 3090.