View Single Post
Staro 07.01.2021., 15:36   #158
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Da utvrdimo gradivo, možda nekima bude lakše:

- potres kod Petrinje 29.12.2020. u 12:19 bio je M6.2 (neki kažu i 6.4)
- tako jaki potres se dogodio nakon 111 godina
- nakon takvog potresa, mjesecima traje stabilizacija kore/tla
- mogući su i jači potresi 4.5-5.0
- jači potresi od 5.0 i više su vrlo vrlo malo mogući

Eto, ja se tješim s time. Probajte i vi. Da, i ja imam PTSP, tukao bi susjede koji mlate s vratima i nabijaju po podrumu sa drvima i kantama, ljude koji viču vani na cesti i radnike 100 metara od moje zgrade koji grade neku zgradu. Grozno mi je, lud sam više ali dajem sve od sebe da ovo prihvatim kao još jedno "novo normalno" iako je abnormalno kao što mi abnormalno nakurac ide više sve ovo i najradnije bi se odselio na Mars.

@Guls
Nisam pogodio, pročitao sam između ostalog, 5,7 ps 5,5 pa 5,3 pa 5,0. 5,0 mi se činilo kaj najvjerojatnije.
Elem......... da se joinam temi i odmah ukradem napisano, osim što je kod mene od 2015-e Novi Zagreb 5-i kat od 8. Do tada Sisak, jel.

A mater sama nedaleko od Siska u kući, kako su stari, djed i baba umrli u tih 5.5 godina što sam preselio.
Strina sama u stanu, sestrična s mužem i djetetom, u Sisku.
Bratić okolo jer je u HGSSu od prvog dana.
Komadić rodbine u Petrinji.
Moj limar (ali smo si dobri) preblizu epicentra, ostao bez pol brda, kuće, radionice itd...
Frendova posvuda, razrednica iz srednje baš u tom dijelu ispod Petrinje, školski iz klupe iz Jabukovca......... ma.....

Isto PTSPić otprije. Nisu dobre reakcije na eksplozije i nagle zvukove.

I onda još više ispalim na opću zaluđenost, valjda svi imaju te usrane aplikacije, pa panika, pa strah, pa ajte u PM..........

A ne mogu tamo nazad jer nemam šta, mater vući od svojega na 5-i kat, ili ja bliže treskanju i tjeskobi.

Jedino šta je pozitivno u cijeloj priči je da sam se unazad ~6 mjeseci nadobivao toliko alkohola, da sam miran negdje do kraja ljeta . Ono malo moje rođene županije šta je manje pila od ostatka će otić na kvasinu skroz, županija alkoholičara

Burko je offline   Reply With Quote