View Single Post
Staro 07.01.2021., 08:09   #553
tiki66
tiki
Moj komp

tiki66's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor audiTT Pregled postova
Imam ovlaživač zraka u stanu koji baca previše čak i na najmanjoj postavci, dok kad je na najjačoj praktički stol na kojem je bude mokar. Htio bih ga koristiti jer se grijemo na klimu i zrak ima taj neki suhi i loš feeling.

E sad, da bi izbjegao gljivice i prekomjerno vlaženje prostora, razmišljao sam složit nešto sa senzorom i pametnim prekidačem. Može li se ovaj senzor nekako u aplikaciji koju koristi složit sa na primjer ovom utičnicom da ukoliko vlažnost zraka padne na neku vrijednost da se utičnica (na koju bi bio spojen ovlaživač) upali na određeni period, na primjer 20 minuta?

Izbjegao bi neka kompleksnija i skupa rješenja ako je moguće, po mogućnosti neki senzor kao ovaj koji mogu i koristiti za očitati temperaturu i vlažnost + neka utičnica od istog brenda da rade unutar iste aplikacije.
Ja ću ti dati najbolji savjet: riješi se tog ovlaživača i kupi ovaj:

https://www.wowshop.hr/xiaomi-mi-sma...vac-zraka.html

Ima tri brzine rada, ni jedna nije toliko jaka da smoči sve oko sebe. Ima ugrađeni senzor temperature i vlage te ih možeš vidjeti u aplikaciji (Xiaomi home). Najzanimljivija je "četvrta" brzina, gdje u aplikaciji odabereš koliku razinu vlažnosti da održava te se on pali i gasi po potrebi. Također se grijem na klimu i s njim je preporod.

U aplikaciji imas scheduler pa možeš staviti recimo da u određeno doba dana ti upali jednu brzinu a u ponoć da održava vlagu i slično.

Na ove senzore i utičnice ćeš potrošiti 200kn a neće ti raditi jednako dobro kao i ovaj uređaj.
tiki66 je offline   Reply With Quote