View Single Post
Staro 06.01.2021., 18:35   #7078
Libertus
Premium
Moj komp

Libertus's Avatar

Datum registracije: Jul 2017
Citiraj:
Autor gamer Pregled postova
No i dalje je pitanje, to buy or not to buy!
Glupo je kupovati na ATH a još gluplje je ne kupovati ako uskoro bude novi ATH.
Citiraj:
Ma pitanja su hipotetska i više usmjerena na mene, ne na članove foruma, bez brige. Imam love za koju mogu reći da mi ne treba, no opet, nije mi svejedno.
Ono što nemam, nažalost, je slobodnog vremena to sve pratiti stalno.
Citiraj:
Slažem se za kupnju. No u kriptu sam već par godina.
Citiraj:
Autor Libertus Pregled postova
Pisao sam na PM drugom kolegi, ali da ponovim za @blozer i ostale.

Velika većina ljudi gubi novce na trgovanju. Ako želite to ozbiljno raditi, trebate biti potpuno u tome i posvetiti se. Većina nas to ne može jer ima drugi posao od kojeg živi.
Trgovanje se sastoji od vjerojatnosti. Pokušavaš pogoditi smjer kojim će tržište krenuti, i pokušavaš minimalizirati svoje gubitke ukoliko ne krene u tom smjeru.
Većina pokušaja trgovanja završi gubitkom, ali zato oni koji uspije, nadoknade sve gubitke i ostvare zaradu.

Uglavnom, ostavite se toga.

Njubovi kakvi i jesmo većina ovdje, najveća šansa da zaradimo na cryptu je konstantno ulaganje u određenim intervalima. Time ćete uprosječiti svoje ulaze i vrlo vjerojatno ostvariti neku dobit na kraju.

Moja preporuka je sljedeća:
1. Vidite koliko prihoda imate mjesečno, XX kn.
2. Odredite koliko ste voljni uložiti u crypto, i da vas ne boli ako sve izgubite. Npr. 2% / 5% / 10%. Dobro vam je rasporediti ta ulaganja na više braši, npr. 5% na crypto, 5% obveznički fondovi, 5% xxx, 5% yyy, 80% za život.
3. Sada kad znate koliko imate mjesečno na raspolaganju za crypto, podijelite to na kupnje u nekim redovnim intervalima (svaki dan, 2 ili 3 puta tjedno na iste dane, svaki tjedan, svaka 2 tjedna...). Odaberite coin ili više njih (BTC obavezno) i kupujte bez razmišljanja da li trebate ili ne trebate, i da li pada ili raste.
Odredite si neki vremenski, tipa 2-3 godine, i velike su šanse da ćete u to vrijeme udvostručiti uloženi novac. Iako ništa nije garantirano, i možete i izgubiti novce.

Ukoliko odvostručite uloženo u 3 godine, to vam je kao da ste ukupan iznos ulaganja imali odmah na prvi dan i banka vam dala godišnju kamatu od 26%. Nije loše.

Imate podatke na internetu, možete si sami napraviti simulaciju kupovanja crypta od 2017-12 do 2020-12 u redovnim intervalima, pa vidite gdje biste bili sa zaradom.

@neverin Kakav bot? Link?
Libertus je offline   Reply With Quote