View Single Post
Staro 05.01.2021., 13:12   #537
audiTT
Registered User

Datum registracije: Dec 2020
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Sensor koji si naveo je moguce ubacit u Hass, ali nije jednostavno. Ovo sto si naveo je moguce, pod pretpostavkom da imas slozen funkcionalan Hass.
Imam viska rpi 3b+ pa mogu mozda razmislit o slaganju home assistanta, makar se nisam do sada bavio time.

Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
S tim da bi jos bolja automatizacija bila da stavis recimo da ti se ovlaživac pali na npr 40% vlage i gasi kad pređe 60%. Probem nastaje sa samim ovlaživacem, jer oni obično imaju digitalne prekidače i pametrna utičnica ga nece pokrenut.

Znači ustekas ga u struju i uključiš, on radi, istekas ga iz struje i ponovo ustekas i tada ga trebas vjerojatno ponovo uključit na njegov prekidač, odnosno ne krene odmah radit kad ga ponovo ustekas.
Ako radi kad ga ponovo ustekas, onda nemas brige, pametna utičnica povezana sa senzorom (tipa ovaj) i automatizacija, sve bi trebalo (dobro) radit-
Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
Da, taj je blutut connected senzor, znači mora biti spojen na neki fiksni uređaj koji podržava blutut što komplicira stvari dosta.

https://www.home-assistant.io/integrations/mitemp_bt/

Da ja imam isto ovlaživač koji kad uključiš u struju treba pritisnuti tipku da započme raditi.... To bi moga bit problemcic
Srecom ovlazivac je govno i ima analogni potenciometar koji na pocetku ima switch, znaci radit ce ako ga ostavim na minmalnoj snazi na potenciometru.

Znaci onaj senzor sa ekranom mi bi trebao radit u tom slucaju? Koju uticnicu onda da uzmem? Moze ona koju sam linkao gore ili mi je svejedno jer ce svaka radit?
audiTT je offline   Reply With Quote