Ja imam Shield već mislim preko 2 godine, nikada nisam bio prisiljen resetirati tj restartati cijeli uređaj. Nemam YT premium ali koristim normalan akaunt, imam prosjek od cca 2h dnevno, stvarno ga puno gledam (baš videe, a ne da samo pustim muziku).
Koristim i VLC i svu silu emulatora (imam shield sa gamepadom), ali nisam ništa čačkao po uređaju i naguravao svašta nešto (nešto malo preko side launchera), imam samo uboden USB čitač sa SD karticom od 128gb, kada slušam preko slušalica, ubodem ih u shield gamepad.
Do sada nikakvih značajnijih problema nisam imao, evenutalno force close app i to je to.
Vraćanje na tvorničke nisam nikada radio, samo update samog androdida i periferije i to je to.
Što se mene tiče najstabilniji android uređaj koji sam koristio.

Da ne zab, imam shield 2017 sa 16gb.
Neka vam ne bude frka pisati na nv forumima (nejneintuitivniji forum koji sam vidio) jer su devovi tamo, i jedan je uvijek spreman pomoći (nick mu je Sniper).
EDIT: Eh da, prava šteta što nema dedicirane aplikacije YT Vanced za shield, imao samo ona za mobove i tablete, ali nije baš prilagođena za ATV.
Toplo preporučam da probate na mobovima, ako zbog ničeg drugog, barem zbog ad blockera (vi bez premiuma...Cobra Kai never die

).