View Single Post
Staro 31.12.2020., 12:09   #60
Ziiky
Premium
Moj komp

Ziiky's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor domina Pregled postova
Evo zvao sam hzzo info telefon. Može se prebaciti bez problema. I baš sam pitao ako se sad odjavim i hoću vratit nakon 30 godina dok mi kod privat bude skupa mj. naknada, da nema nikakvih problema. I na pitanje hoće li mj. naknada biti 70kn kao i sada, odgovor je da se to mijenja zakonom. Netko tko se sad vraća na hzzo, će plaćat 70, a za budućnost se ne zna.. moguće da se promijeni.
Nakon što sam joj reko da je to glupost koja nema smisla jer oni rade neodrživim načinom poslovanja, rekla je da se slaže, da oni rade u gubitku, no to pokriva država.

Ok bio sam u krivu (ali fakat su mutavi ako tako posluju), al sad se nameće pitanje.. hoćemo li futrati privatnike koji te mogu odkantat (ne produljit ugovor) nakon što nemaju profit od vas ili ćemo uplaćivat u državni fond tj hzzo.

To je tako usran dvosjekli mač, bar meni, jer opet ispada da te gubitke plaćaju svi građani (porezni obveznici).
A najviše od svega mi ide na živce usluga koju zdravstvo nudi, čekanja na red po godinu dvije...
Ovakvom politikom kvaliteta zdravstvene usluge se nikad neće povećat.

Nikome se ti ne vracas nakon 30 godina. Dopunsko osiguranje se ugovara NA GODINU DANA.
Od kada su ga uveli do dana danasnjeg. UGOVARA SE NA GODINU DANA. Točka.
Kad prođe godina dana biraš novog ili automatizmom produžavaš kod istog.
Kad istekne godina dana ugovorne obaveze obje strane su izvršene. Tu je kraj....
Prije si svake godine MORAO ugovarati iznova dopunsko pa su to promjenili na ovaj sistem kakav je sada. Automatski se produzava kod zadnjeg odabranog ugovaratelja, a ako želiš mjenjati osiguravatelja ili čekaš zadnji mjesec ugovorene godine ili otplatiš ostatak ugovorene godine pa ideš ća. Ovakav sistem debelo i nepravedno ide u korist hzzo-a jer imaju najvise članova, a ljudi su sami po sebi inertni ... Pogotovo mi hrvati.

Smatram da mora postojati tržišna utakmica kao i u svemu. U suprotnom da je hzzo monopolost mogao bi diktirati cijenu koju želi.

Glavnina zdravstvene usluge se nalazi u osnovnom zdravstvenom osiguranju, dodatno pokrtiva tek neznatan dio.

Nekad ipak treba prihvatiti argumente rasprave i ne tjerati po svom 🙄

CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT

TV: Philips 55pus7805
REC: DENON x1600H
ZVUČNICI: Q Acoustics = QA3050i, QA3010i, QA3090i
SUB: SVS PB1000
MEDIAPLAYER: CoreELEC @ BeeLink GT King

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic

Trenutno ništa ...

Moje njuškalo

Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom

Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 31.12.2020. u 12:26.
Ziiky je offline   Reply With Quote