Što se gameplaya tiće, meni je ovo najbolja igra ikad. Teško je to objasniti nekome. To je kao kad ja gledam nekoga da kaže da mu je Diablo 2 dobra igra. Poslao bi ga na psihijatriju dok sam bio tinejđer
Različiti žanrovi i ukusi. Uglavnom ko zna što radi u igri i "pravilno" je igra ovo je nešto totalno posebno. Žalostan je taj tehnički aspekt i ispeglanost, ali kakve situacije se dogode tijekom igranja, mogu reći isto što je Shroud rekao :
Tarkov me uništio jer nakon njega niti jedna igra nije vrijedna igranja.
Nekako se meni čini da je preteška i learning curve da bi stvarno čovjek jako uživao i znao što radi je ogroman. Ima doslovno tisuće caka sitnih koje treba znati i savladati da bi je baš rasturao. I tu leži problem najveći trenutno. Novi igraći se sudaraju sa ultra veteranima i nemaju prave šanse. Mene je igra bila zaintrigirala i nekoliko wipe-ova je već učim istražujem pa je to užitak.
A tehnički aspekt je ipak drastično popravljen u odnosu na prije ali kočnica im je engine koji nažalost ipak nije baš kao unreal....
Međutim barem konstantno rolaju neki update i sve se stalno mijenja na bolje.