View Single Post
Staro 29.12.2020., 12:17   #23
Ziiky
Premium
Moj komp

Ziiky's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor domina Pregled postova
Pa i nije da si baš u potpunosti oslobođen plaćanja, to ti ni jedna kuća neće omogućit.

Druga stvar... postoje lijekovi koje ti ni jedna osig. kuća uopće neće pokrit, znači niti djelomično. Govorim iz iskustva.

A hzzo je 70kn mjesečno, tak da i nije neka razlika. Jedino mi je dobro kaj kod alianza dobiš povrat jednogodišnje premije nakon 5god ak nisi taknuo dopunsko.

Tak da.. sve je to u krugu 10% plus/minus.
Trenutno trosim lijek sa "b" liste koji kosta 200kn kutija onda. Kod Alliance osiguranja imam povrat placenog, sto kod hzzo nisam imao. Znaci a" i b" lista lijekova je besplatna. Kod hzzo imas samo "a" listu lijekova đaba ili uz djelomičnu participaciju. B" lista lijekova je uglavnom ona skuplja.

Edit:

Citiraj:
Autor pogi Pregled postova
Sva dopunska zdravstvena osiguranja osim HZZO-a su za zdrave ljude.

Čim se netko, nedaj bože razboli, i da mora ići u državnu bolnicu na liječenje, privatnici prekidaju ugovor ili ne produžuju ugovor. To su moja saznanja. Nađite nekog ko mora npr. ići na dijalizu a da ima privatno dopunsko zdravstveno osiguranje-

Tako da, privatna se isplate dok si mlad i zdrav, pa da ti se refundira neka doplata ako moraš kupiti neki lijek. Kasnije... nikako. Čak bih rekao da privatna zdravstvena osiguranja snižavaju kvalitetu usluge javnog zdravstva jer uzimaju dio novca za sebe, a vrate kikiriki preko refundacije doplate ljekova
Uz lijek koji sam gore pomenuo, zadnjih 5 godina preko hzzo koristim biološke terapije Humira" koje ju vrlo, vrlo skupe (oko 800e je mjesecna doza od 2 pen injekcije) i jednako sam ju koristio dok sam bio osiguran preko hzzo kao i sada preko Alliance. Nista se nije promijenilo. Skupe terapije koje se ostvaruju preko hzzo komisije i dalje se ostvaruju preko komisije, toplice također.

Jos jedan od ozbiljnijih slucajeva iz prve ruke je kolegina operacija koljena, koja je povukla lezanje u bolnici, magnetnu rezonancu, a kasnine i toplice.
Sve je prošlo kao i sa hzzo dopunskim i nije morao nista placati.
Tako da ... Ne znam za ostala osiguranja, al za Alliance dopunsko za sada samo rijeci hvale.

CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT

TV: Philips 55pus7805
REC: DENON x1600H
ZVUČNICI: Q Acoustics = QA3050i, QA3010i, QA3090i
SUB: SVS PB1000
MEDIAPLAYER: CoreELEC @ BeeLink GT King

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic

Trenutno ništa ...

Moje njuškalo

Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom

Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 29.12.2020. u 15:38.
Ziiky je offline   Reply With Quote