Citiraj:
Autor mamikulcic
Proletio sam malo kroz temu i sad na kraju vidim da se spominju neke konfiguracije za cca 1300kn pa mi neke stvari nisu jasne.
Imam negdje u kutu jedan stari prašnjavi komp star pa mislim čak i 15 godina, unutra je pentium 4 i nekih 1,5Gb RAM ako se dobro sjećam. Da li bi to moglo vrtiti xpenology ili freenas? Dodam po potrebi nekaj ram-a i recimo 2 harda od 1Tb... Znači spremanje fotografija, nekih ne prevažnih dokumenata, multimedija...
|
mislim da jedno je ne očekivati previše, a drugo biti mazohist.
p4 je mjesto u smeću. valjda najgora arhitektura ikad.
tako da ne. čak i da nekim čudom digneš nešto šta će raditi , potrošnja struje ne opravdava trud.
na otpadu možeš nać neki core 2 duo, bubneš gore 2gb rama, 2-4 diska i to još ajde nekako. meni lga775 platforma uredno služi za takve svrhe - doduše samo za storage , opet zbog potrošnje struje, ali barem je brzina normalna, uredno gigabit vezu iskoristim.
stalno upaljen nas mi je mašinica sa celeron J3050 ili slično, unutra su mi 2.5" diskići, i to troši malo više struje od prosječnog routera. TO je prihvatljivo low budget rješenje sa niskom potrošnjom struje, a ne power hungry p4.