View Single Post
Staro 24.12.2020., 12:58   #1520
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Ma nije mi u interesu to, dosta se grije i na Metro Exodusu

Kacmo kod Exodusa, kad imas 140+ sati igre u jednoj varijanti, pa dodaš još nekoliko sati u drugoj varijanti, primjetio sam neke razlike u RT-u.

Naprimjer u eksterijeru nema neke razlike osim krošnjica drveća, sjena lišća, refleksije s vode i slično. Niš posebno, baš bi rekao neisplativo uključivati RT i imati penal na performansama zbog toga. Istog mišljenja sam bio kad sam probao RT preko GTX 1080 kad su RT driverski dozvolili. Nažalost tada nisam puno testirao kad je grafa vrištala na Medium postavkama i na momente imala slide show sa RT on. Igrao sam Taiga level tada zbog boja, sunca, raslinja i onih polusrušenih kućica na početku. Nisam ni najmanje bio impresioniran time.

Ali... ono što nisam probao sa GTX 1080 su interijeri na drugim levelima. E tu je sasvim druga pjesma. Recimo Yamantau level ili Caspian 1, gdje si u mraku ili jako slabo osvjetljenim prostorijama. Tamo gdje je mrak je stvarno MRAK. Kmica za popizdit. A ako i postoji neki izvor svjetla, svijetli realno (npr plamen svijeće). Te si i dalje u mraku ako si malo dalje.
Bez RT-a, ta svijećica obasijava cijelu prostoriju i sve je nekako sivkasno i vidljivo, kao da je Gamma nabrijana do jaja. Probao sam u istom levelu on the fly gasiti i paliti RT. Postavke gamme nisam dirao.

Još jedna zanimljivost je da da u tim interijerima DLSS je nepotreban jer i dalje sa istim postavkama imam 60 FPS lock. Dok vani, pogotovo Taiga, DLSS je poželjan jer igra skače 52-60 FPS.

Spomenuo si Hairworks. Probao sam se i s njim igrati malo. Jedina razlika koju sam primjetio su dlake na vukovima u Taiga levelu. Izgleda kao vepar, a kad se HW ugasi, onda izgleda prirodnije. Likovi izgledaju isto. Probao sam ga i sa i bez DLSS-a. Tako da što se mene tiče, Hairworks OFF zauvijek u ovoj igri.

Tako da što se tiče ove igre, RT je pristojno implementiran. Ponavljam, eksterijer ništa posebno čak štoviše nezamjetno. Interijeri u mraku, odličnost Doduše i igra je stara sad će 2 godine, a Turing preko 2 godine.

Sama kvaliteta slike, sa i bez RT-a je ista kao i na GTX 1080, osim što je jasno ova jača i to fest. Sad preko ferija probam još koju sa RT-om.
Brko je offline   Reply With Quote