View Single Post
Staro 24.12.2020., 12:19   #395
Yoman
Premium
Moj komp

Yoman's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Razmišljam o kupovini dva ovakva napajanja HP-DPS-1200-FB A. Jedno bih iskoristio za majning RIG, a drugo bio složio da mi služi kao stolno napajanje za raznu elektroniku.
Radi se o serverskom HP napajanju od 1200W. Internet kaže da spada u Platinum klasu i ima cca 94% efikasnost. Ubiti dosta je već poznato u majning krugovima.

Za kontrolu paljenja/gašenja HP-a koristi se breakout board koji se šteka direktno na HP-a bez kablova. S jumperima na breakoutu podešava se da li će se HP napajanje paliti/gasiti sinkrono s drugim ATX napajanjem kojeg koristite ili manualno ako HP napajanje koristite bez drugog napajanja.

Mane ovakvog tipa serverskog napajanja su:
- Ne može samostalno napajati matičnu, cpu, hdd, ... i poželjno je imati dodatno ATX napajanje sa strane. Možda bi i moglo uz neku kemiju ali o tom po tom.
- Vjerojatno ima dosta glasniji vent od klasičnih ATX napajanja

----------
Ono što me brine je da li postoje jeftine kopije ovog napajanja, pa završim s napajanjem na kojem piše HP, a unutra drlog?
Ovo je kombinacija koju bih ja uzeo. Sve skupa malo manje od 60€ za 1200W platinum. Nije loše. Istina bog, nije novo i tko zna koliko ima sati runtimea, ali je cijenom pristupačno.

DPS-1200-FB A - EBAY 19€ + 13€ poštarina
Breakout board - EBAY 8.5€
Krivi adapter - ne mogu pronaci ispravan

Moja ideja je da, ovim adapterom dva 6 pin konektora s breakouta pretvorim u jedan 8 pinski konektor i njime napajam grafe. Taman ih dobijem 6 za 6 grafi. Risere, matičnu, proc i HDD bih napajao nekim slabijim ATX napajanjem.
Šteta što nisam uspio pronaći breakout board koji na sebi ima 8 pinske konektore umjesto 6 pinskih.Ako netko nađe pls link.

EDIT:
Ako grafa troši 150W, koliko od tih 150 će vući preko risera a koliko preko PCIE 8 ili 6 konektora?

Zadnje izmijenjeno od: Yoman. 24.12.2020. u 15:09.
Yoman je offline   Reply With Quote