Trenutno je bilo na 60C i postigo sam 24 - 24.5C bez problema u 30 minuta do sat vremena (zavisno od vanjske temp) u cjelom prizemlju tako da mislim da 55 nebi trebalo biti problema, bar ne za sad dok zima jos nije udarila posteno

.
Lako kasnije pojacma na 60, 65 ako bude trebalo.
Citiraj:
Autor Exomaniac
Ne kužim, zašto bi štemao i stavljao unutarnje jedinice kod sustava zrak/voda? Pa ova kutija gore na slici je sekundarni izmjenjivač koji s plina toplinu prebacuje na vodu, mislim da se unutra nalazi i rezervni grijač jedno 2-3-4kW ovisno o veličini vanjske jedinice za svaki slučaj. A ta kutija bi tebi recimo došla na mjesto gdje ti je sad plinski bojler i samo bi do tamo trebao dovesti dvije cijevi od vanjske klima jedinice. A ta kutija se onda cijevima spoji na postojeći sustav radijatora.
|
Ok onda nisam shvatio dobro, mislio sam da svakako moraju ici unutarnje jedinice. U tom slucaju ako se moze spojiti na postojecu instalaciju imam mjesto taman pored condens bojlera desno

.
Pitanje samo kolko struje 1to trosi jer ako potegne 3-4kW onda bi morao pojacati prikljucak struje jer sad imam 7.3kW monofazno (max kolko su mi dali u HEPu premda sam htio 10kW) zbog grafickih/kompovi-rendering koji sam potegne 2.5kW kad je sve u full pogonu i onda jos 3 klime dok rade, zamrzivac, pecnica.........