View Single Post
Staro 24.12.2020., 11:56   #2654
Exomaniac
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2016
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Da, zvuci dobor ali za mene bi znacilo da bi ja u svim sobama morao dodavati unutarnje jedinice. Previse stemanja (kod mene nema knaufa, svi zidovi su cigla-beton a i potkrovlje kosi krov ima bentonsku deku+stiropor+glazuru na gornjem dijelu).
Cak i kad bi radio to u sobama ostao bi mi problem kako to u kupaonicama rjesit, previse posla a i nemam mjesto bas na svim zidovima gdje bi stavio unutarnju jedinicu, pogotovo u potkrovlju gdje je su spavace sobe i samo jedan full visoki ravni zid (zbog kosine) na koji obicno stavis ormar .
Ne kužim, zašto bi štemao i stavljao unutarnje jedinice kod sustava zrak/voda? Pa ova kutija gore na slici je sekundarni izmjenjivač koji s plina toplinu prebacuje na vodu, mislim da se unutra nalazi i rezervni grijač jedno 2-3-4kW ovisno o veličini vanjske jedinice za svaki slučaj. A ta kutija bi tebi recimo došla na mjesto gdje ti je sad plinski bojler i samo bi do tamo trebao dovesti dvije cijevi od vanjske klima jedinice. A ta kutija se onda cijevima spoji na postojeći sustav radijatora.
Exomaniac je offline   Reply With Quote