View Single Post
Staro 22.12.2020., 23:25   #5
Blagus
Premium

Datum registracije: Jun 2012
S Frizom umjesto Speedšrota mećeš ništa postići. Kod mene je Fritz 7362 i modem i ruter i na njemu isto puca PPPoE kao na Mikrotiku. Potrošio sam dosta sati igrajući se i prateći PPP logove, pokušavao sam sugestije s OpenWrt foruma i nisam postigao ništa. Netko ovdje je s mojim parametrima testirao na Mikrotiku i isto nije dobio ništa. Jednostavno, nešto u HT-ovoj implementaciji PPPoE-a smeta Fritzu, Mikrotiku, ali i Speedšrotu kad radi kao ruter (par ljudi ovdje je potvrdilo), nešto čega nema kod drugih providera - kod mene testirano na HT-u i još dva.

Moje rješenje je da rebootam Fritz u gluho doba noći, tako ubijem i DSL i PPPoE konekciju u jednom (i tajmiram si 24h renew u vrijeme kad nikome ne smeta).

Edit: da odgovorim na pitanje, na FritzOS-u ne znam jel možeš to postići ali na OpenWrt možeš sigurno.

Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
na openwrt-u to ne ide, jer dsl konekcija već u samoj postavki veze ima upisan vlan ID. (npr za iskon internet je bio dsl0.86, za HT internet je dsl0.1203). jedino napraviti više dsl veza (ako se može, nisam probao)
Upravo tako ide kako si opisao. U bridge dodaš dsl0.vlanid onoliko puta koliko ti treba (net, tv, voip) i dodaš jedan ethernet port, složiš da bude tagirano i to je to.
Blagus je offline   Reply With Quote