S Frizom umjesto Speedšrota mećeš ništa postići. Kod mene je Fritz 7362 i modem i ruter i na njemu isto puca PPPoE kao na Mikrotiku. Potrošio sam dosta sati igrajući se i prateći PPP logove, pokušavao sam sugestije s OpenWrt foruma i nisam postigao ništa. Netko ovdje je s mojim parametrima testirao na Mikrotiku i isto nije dobio ništa. Jednostavno, nešto u HT-ovoj implementaciji PPPoE-a smeta Fritzu, Mikrotiku, ali i Speedšrotu kad radi kao ruter (par ljudi ovdje je potvrdilo), nešto čega nema kod drugih providera - kod mene testirano na HT-u i još dva.
Moje rješenje je da rebootam Fritz u gluho doba noći, tako ubijem i DSL i PPPoE konekciju u jednom (i tajmiram si 24h renew u vrijeme kad nikome ne smeta).
Edit: da odgovorim na pitanje, na FritzOS-u ne znam jel možeš to postići ali na OpenWrt možeš sigurno.
Citiraj:
Autor jp_rv
na openwrt-u to ne ide, jer dsl konekcija već u samoj postavki veze ima upisan vlan ID. (npr za iskon internet je bio dsl0.86, za HT internet je dsl0.1203). jedino napraviti više dsl veza (ako se može, nisam probao)
|
Upravo tako ide kako si opisao. U bridge dodaš dsl0.vlanid onoliko puta koliko ti treba (net, tv, voip) i dodaš jedan ethernet port, složiš da bude tagirano i to je to.