View Single Post
Staro 22.12.2020., 20:38   #4
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
ah.
poprilčno sam uvjeren da ti to neće raditi tim redom, ali valja probati.
prvo treba zagrepst u fritza da progura dalje "čitav" dsl, a ne samo pppoe. fritzOS ima bridge odnosno pppoe passthru kvačicu, ali to je samo za pppoe, nema tu vlana više. sa openwrt-om sam uvjeren da možeš napraviti punokrvni bridge dsl-a i jednog lan porta, pa da ti fritz glumi "media converter". nisam isprobao jer sam ja odmah na dsl-u stavljao vlan ID i dalje onda šibao čisti pppoe.

speedport ima pppoe passthru, gdje on glumi biljku. tako da meni bi logično bilo da:
fritz bude dsl modem i napraviš mu bridge na jedan lan port.
taj lan port kačiš na wan port speedporta, speedport ti "skida" max tv i voip a dalje prosljeđuje čisti pppoe , i onda na mikrotiku digneš pppoe bez da moraš podešavati vlan, jer je on "ostao" na speedportu.

probaj i kako si ti htio.
fritza u wan port mikrotika, ali jbg kad neznam kako dalje. internet ćeš dignut preko pppoe, to nije upitno.
čak i da ti na neki lan port digneš vlan za maxtv i vlan za voip - kako ćeš ti tom lan portu reći "odakle" da vuče promet? wan port će ti imati ip od pppoe linije, a ne ip od ipoe linija za voip i max tv.
jedino kako bi to moglo šljakat - napravi bridge sa wan portom i jednim lan portom, kojeg ćeš uštekati u speedporta. na mikrotiku digni pppoe, a speedport će zaobić mikrotika u potpunosti i nakačit se na fritza.

to ti je brat bratu jedno 3 sata igranja. pa javi šta si uspio i kako si uspio.
ako ti treba fritz 7362 koji već ima openwrt gore, javi :P
jp_rv je offline   Reply With Quote