Citiraj:
Autor medo
Da li danas postoje normalna ATX ili uATX kućišta za normalne konfiguracije bez RGB gluposti, staklenih i plexi stranica, te mounta za vodena hlađenja sa 800 radijatora?
Treba mi nešto manjih gabarita doslovno za ATX matičnu ploču i heatpipe cooler, bez HDDa, bez DVDa i bez PCIe kartica. Bit će samo NVME drive na ploči. Kod jeftinih kućišta mi osim kvalitete izrade smeta što su duboka oko 41cm, a meni treba doslovno da mi ploča stane unutra, nešto pliće.
|
Nisi napisao zašto bi 41cm bio problem. Dimenzije kućišta su definirane dimenzijama komponenti. U normalno ATX kućište po dubini idu 25cm matična plus barem 1-2 cm za i/o portove. Kada tu kod ovih jeftiniji tzv. standardnih uredskih kućišta dodaš 3.5" HDD i to u okomitoj verziji treba ti još najmanje 11-12cm. Sa 2 cm prednje maske koja će usput pokriti ventilator već si na dobrih 40cm. Sa diskom u suprotnom smjeru tu ide još 5cm. Ukoliko imaš vremena vidi da li ti što od
ovih ATX kućišta po dimenzijama odgovara. Manje kućište kakvo ti tražiš rekao bih da više ulazi u HTPC domenu. To baš i nije jeftin sport, a svejedno kućišta znaju biti 38-40cm. U jeftinijim varijantama to će te izaći 400 kuna pa sve do onih kućišta gdje cijena nije bitna.
Ukoliko je ta dubina baš toliko bitna u budget verziji kupiš kučište za 200kn, fleksericu u ruke i uz par pop nitni dubina kučišta ide na trideset i nešto cm. Kućište će moguće biti stabilnije nego u originalu. Za one malo maštovitije tu je produžni ribon za grafičku i uz malo promišljanja što se tiče rasporeda postojećeg napajanja i grafičke sve se to zna svesti na zaista male dimenzije u sva tri smjera. Dobra stvar je i to da se danas SFX 350-450W relativno solidna napajanja znaju naći
već za 50€ što je nekada bilo nezamislivo. No ukoliko baš nisi spretan u radu sa alatima, vremena i živaca ćeš potrošiti upravo toliko da ćeš na kraju doći do zaključka da bi jeftinije prošao da si uzeo gotovo LianLi aluminijsko kučište.
Ljudi obično vole produžavati stvari za par centimetara, a ne ih skraćivati

.