Daklem ovako... trenutno imam
Xiaomi Mi 5S Plus star brat bratu 4 godine. Sasvim zadovoljavajuć telefon, bio je flagship tada. Još uvijek sve radi kao prvi dan... osim... jelte, baterije. Puniti dva puta dnevno uz ugašeni ekran 90% vremena više nema smisla.
Sad si gledam uzeti neki spiritualni nasljednik, ali nikako odvagnuti što uzeti, jer novi mobovi - ili su preskupi, ili nisu flagship. Očito je prošlo vrijeme kineskih flagshipa od 300-400 eura.
Uglavnom, što mi od telefona
_ne_ treba: ne trebaju mi igrice, ne treba mi blejanje 10 sati dnevno u ekran od mobitela, isto mi je da li je AMOLED ili IPS, isto mi je da li je 60, 90 ili 144hz. Ne treba mi UFS3.1 niti snimanje video zapisa u 8K.
Ono što bi zbilja volio je što bolja kamera i 5G. Kad zbilja dođe u svim frekvencijama, da ne moram mjenjati telefon ako situacija bude tražila.
Kad se samo 5G stavi na papir, 98% jeftikanera otpada, a kad se doda iole ozbiljnija kamera (OIS neću ni spominjati), opet se vraćam na neki flagship od 700 eura.
Jesam ćorav ili nema moba koji je 5G enabled i s dobrom kamerom na uštrub brzine procesora, RAM-a, gigabajta i dizajna pa da bude po prihvatljivoj cijeni?