Citiraj:
Autor Pupo
Ja idem il taj diners ili visu kreditnu. Ubija me ovo što je debilan način rata u HPB-u.
No s druge strane, što mi to vrijedi kad je nemam rata, aplikacija je tak tako a ni bankomata nema previše. A ne mislim čekati red u pošti.
|
Problem kartice za obročnu kupnju ako ti je osnovni račun u HPB je najbolje riješiti nekom karticom izvan HPB-a jer njihove i nisu neka velika "sreća".
Netko je spomenuo Diners HAK - obzirom da su u cijenu uključeni auto asistencija i jedna izmjena guma godišnje to članarina ispada besplatno, a ipak se dobije i više nego solidna charge kartica s obročnom otplatom.
Ili besplatne varijante poput PBZ Premium Visa revolving ili ZABA go!card Mastercard. Kod prve je lakša procedura dobijanja dok ZABA traži hrpu papira i vjerojatno će ti dati limit oko jedne plaće što je mizerno.
Ako si uredan klijent po DOR/HROK registrirama onda ti je rješenje i RBA kreditna kartica koju daju vanjskim korisnicima ali uz priličan broj potvrda kad se uvjere da ti je bonitet OK. Možeš je koristiti kao revolving ili charge pa ovisno o tome plaćaš ili kamate ili članarinu 19kn. Ima i nagradni program tako da se definitivno isplati ako je koristiš svakodnevno, a na rate možeš podijeliti bilo koju kupnju iznad 300kn bilo gdje uz samo 15kn jednokratne naknade. To je bitno bolje nego HPB kartice na rate.
Sve ovisi koliko često misliš koristiti tu karticu.